Danas negdje snijeg, a negdje kiša: Kakvo će nam vrijeme biti do četvrtka

Radiosarajevo.ba
Danas negdje snijeg, a negdje kiša: Kakvo će nam vrijeme biti do četvrtka
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni u nizinama pada kiša, a u višim područjima susnježica ili snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -5; Ivan Sedlo 0; Sokolac 1; Sarajevo 2; Bugojno i Drvar 3; Livno, Srebrenica, Tuzla i Zenica 5; Banja Luka, Bihać, Doboj, Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Zvornik 6; Bijeljina, Široki Brijeg, Stolac i Trebinje 7; Grude i Mostar 8; Neum 12°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 923hPa, za 21hPa je manji od normalnog i raste.

Bioprognoza: Opšta slika će, uz stabilnije vrijeme, biti ljepša na zapadu zemlje i u Hercegovini. U većem dijelu Bosne će duže zadržavanje naoblake, kao i povremene slabije padavine, uzrokovati probleme osjetljivim osobama. Drugi dio dana posvuda će biti ugodniji. Poželjno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, obzirom da će biti hladnije, sa temperaturama primjerenijim kalendaru. 

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne u nizinama će padati kiša, a u višim područjima susnježica i snijeg. Vjetar umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. U Sarajevu oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4°C.

U utorak jutro umjereno do pretežno oblačno. U ostatku dana smanjenje naoblake. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u centralnim i i istočnim područjima Bosne je moguća slaba kiša ili rosulja. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu od 3 do 8, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 13 °C.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini tokom dana razvedravanje. U centralnim i istočnim područjima Bosne povremeno je moguća slaba kiša, a u višim područjima slaba susnježica ili snijeg. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 3 do 7, a dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 °C.

U četvrtak u Bosni uglavnom umjereno ili pretežno oblačno, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U centralnim i istočnim područjima Bosne sa slabom kišom u nižim područjima, a u višim sa slabom susnježicom ili snijegom. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 2 do 7, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 7 do 12 °C, javlja federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije