Danas ne izlazite bez kišobrana. Evo kada nam se konačno vraća sunce, biće čak 27 stepeni!

0
Radiosarajevo.ba
Danas ne izlazite bez kišobrana. Evo kada nam se konačno vraća sunce, biće čak 27 stepeni!
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Vilsonovo šetalište, Sarajevo

Jutros je u većem dijelu zemlje oblačno. Pretežno vedro je na jugu.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 1; Ivan Sedlo 7; Sokolac 8; Široki Brijeg 9; Sarajevo 10; Bihać, Bugojno i Srebrenica 11; Banja Luka, Livno, Prijedor, Sanski Most, Trebinje, Zenica i Zvornik 12; Bijeljina, Doboj, Gradačac, Stolac i Tuzla 13; Neum 14; Mostar 17°C.

Danas u većem dijelu zemlje pretežno oblačno vrijeme. Sunčanije na jugu zemlje. Slabiji lokalni pljuskovi su mogući u centralnim, sjevernim i istočnim područjima Bosne i u drugom dijelu dana na sjeveru, istoku i jugoistoku Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati. Uz stabilnije vrijeme i sunčane intervale, većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake. Na jugu, opšta slika ljepša većim dijelom dana.

Objavljena je prognoza do ponedjeljka:

U petak, 5.05.2023., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 26°C. 

U subotu, 6.05.2023., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

Meteorolozi objavili prognozu do 13. maja: Pogledajte kad nam se vraćaju sunčani dani

Meteorolozi objavili prognozu do 13. maja: Pogledajte kad nam se vraćaju sunčani dani

U nedjelju, 7.05.2023., u Bosni i Hercegovini preovladavaće sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi su mogući u centralnim, sjevernim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C. 

U ponedjeljak, 8.05.2023., u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije