Danas nam završava miholjsko ljeto: Stiže kiša, a vjerovatno i prvi snijeg

Radiosarajevo.ba
Danas nam završava miholjsko ljeto: Stiže kiša, a vjerovatno i prvi snijeg
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Patrola portala Radiosarajevo.ba u kamenitim stazama iznad Sarajeva

Jutros je u većem dijelu Bosni pretežno, a u Hercegovini umjereno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bugojno 2; Livno, Ivan Sedlo 5; Sarajevo, Zenica 6; Mostar 9: Bihać i Gradačac 10

Bioprognoza: Opšta slika će biti lošija, izraženije na sjeveru zemlje, usljed nadolazeće promjene vremenskih prilika. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, razdražljivosti i nesanice. Hroničnim bolesnicima, posebno astmatičarima i osobama sa kardiovaskularnim problemima, savjetujemo oprez, obzirom da će se osjet hladnoće pojačati zbog nižih temperatura i povećanog sadržaja vlage u zraku. 

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim kiša se očekuje u Krajini i Posavini, a u večernjim satima u većem dijelu Bosne. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 14 do 20, na od 20 jugu do 24 °C. U Sarajevu sunčano uz postepeno naoblačenje do kraja dana. Dnevna temperatura oko 19 °C.

U srijedu oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne se očekuje kiša. Prije podne uglavnom bez padavina. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu od 10 do 14, a dnevna od 8 do 14, na jugu od 18 do 22 °C.

U četvrtak oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje se očekuju povremena i slaba kiša, a na planinama slab snijeg. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 10 do 15, a dnevna od 6 do 12, na jugu od 12 do 16 °C.

U petak u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovin pretežno vedro. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 7 do 13, a dnevna od 6 do 11, na jugu od 12 do 18 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije