Danas na snazi upozorenje zbog nevremena: Pročitajte i kakvo će nam vrijeme biti do srijede

0
Radiosarajevo.ba
Danas na snazi upozorenje zbog nevremena: Pročitajte i kakvo će nam vrijeme biti do srijede
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Šetnja u Sarajevu

Jutros je u većem dijelu naše zemlje pretežno vedro. Nešto više oblaka ima krajnjem sjeveroistoku Bosne, gdje su zabilježeni lokalni pljuskovi i grmljavina. Inače, za cijelu zemlju je na snazi žuti meteoalarm, zbog grmljavinskog nevremena, a upozorenje glasi:

"Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće."

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 14; Sokolac 17; Bihać, Srebrenica 19; Banja Luka, Bugojno, Livno, Sanski Most, Sarajevo, Trebinje 20; Bijeljina, Doboj, Gradačac, Tuzla 21; Zenica 22; Mostar, Neum 23; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 938 hPa, za 8 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

SAD u strahu od rata uputilo apel svojim građanima: 'Napustite tu državu na bilo koji način'

SAD u strahu od rata uputilo apel svojim građanima: 'Napustite tu državu na bilo koji način'

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza i dalje je nepovoljna. Mada će, usljed povećane naoblake i mjestimičnog osvježenja u vidu kiše, temperature zraka malo opasti tokom noći i jutra, opšta slika neće se značajnije promijeniti. Povremeni pljuskovi, vrućina, visoke vrijednosti vlage i pojačan osjet sparine, uzrokovaće poteškoće hroničnim bolesnicima, stoga je preporučljivo i dalje se ponašati u skladu sa preporukama savjetodavnih službi.

Danas će u Bosni preovladavati sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslije podne lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom, se očekuju u Hercegovini i višim područjima centralne i istočne Bosne. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura zraka od 25 do 31, na jugu do 37 °C. U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne je moguć lokalni pljusak. Dnevna temperatura zraka oko 29 °C.

U nedjelju sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 26, a dnevna od 26 do 32, na jugu do 38 °C. 

Građani nisu ispoštovali apel: U ovom gradu u BiH počinju redukcije vode tokom noćnih sati

Građani nisu ispoštovali apel: U ovom gradu u BiH počinju redukcije vode tokom noćnih sati

U ponedjeljak sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 26 do 32, na jugu do 37 °C.  

U utorak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 27, a dnevna od 26 do 32, na jugu do 37 °C.  

U srijedu sunčano uz malu oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera, Jutarnja temperatura zraka od 17 do 23, na jugu do 25, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 37 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije