Građani nisu ispoštovali apel: U ovom gradu u BiH počinju redukcije vode tokom noćnih sati

3
Radiosarajevo.ba
Građani nisu ispoštovali apel: U ovom gradu u BiH počinju redukcije vode tokom noćnih sati
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Obzirom da dosadašnji apeli korisnicima usluga nisu značajno poboljšali uslove vodosnabdijevanja, Javno komunalno preduzeće ”Vodovod i Kanalizacija” d.o.o. Tuzla prinuđeno je na prigušenje sistema tokom noćnih sati.

Noćne redukcije vode će biti na rezervoarima iz kojih je najveća potrošnja.

Snabdijevanje vodom u Tuzli je sa četiri glavna rezervoara, Mosnik, Ši Selo, Gradovrh i Cerik.

Đoković uspio doći do svog prvog finala Olimpijskih igara

Đoković uspio doći do svog prvog finala Olimpijskih igara

Najteža situacija je u zoni centralnog dijela grada sa rezervoara Mosnik kao i istoka grada, sa rezervoara Gradovrh, gdje  je najveća potrošnja i najveći broj potrošača, tako da ti rezervoari moraju biti u noćnim satima prigušivani, odnosno djelimično zatvarani izlazi vode iz rezervoara.

“Sistem vodosnabdijevanja nije projektovan da se zalijevaju bašte, peru auta i vrše slične aktivnosti, kao i nekontrolisano korištenje pitke vode za bazene u ličnoj upotrebi i one koji se rentaju, nego za ličnu upotrebu pitke vode i sanitarnu upotrebu. Ako se u te namjene bude koristio, mi ćemo imati sasvim uredno vodosnabdijevanje”, navodi se u saopštenju.

Mole se korisnici usluga za razumijevanje da u ovim ekstremnim uslovima zajednički prevaziđemo trenutnu situaciju kako bi imali uredno vodosnabdijevanje Grada Tuzla", saopštili su iz Vodovoda Tuzla.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije