Danas na snagu stupa Pravilnik o registru pedofila: Podaci u njemu su trajni i ne mogu se brisati

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Error

Sa kojim se opet moze manipulisati i raditi kao i do sad po sistemu - ja tebi ti meni tzv.mitokoruptuvnoj jer nece biti javan i sraman ako znaju sta znaci sram odnosno stid

Trajni i tajni

Beskoristan. To je pokazalo iskustvo RSa koji ga imaju već godinama ali ništa se nije promijenilo. Osuđeni se vraćaju na stare poslove i mnogi ne znaju da su osuđeni pedofili. Zašto se to iskustvo nije uzelo u obzir i čemu registar od kojeg neće biti koristi?

Ovo nema smisla

Treba nam funkcionalan sistem, javni registar po uzoru na razvijene zemlje, to je jedini način da se zaštite potencijalne žrtve a pedofili udalje od njih. Ovakav već ima jedan entitet i ništa ne funkcionira!

Sve ostaje isto sa ovakvim registrom

Hoće li se ikada išta uraditi kako treba i da je najbolje rješenje? Ovo zaista nema smisla, to je odavno jasno. Tajni registar opet pogoduje presuđenima a izlaže žrtve dodatnoj traumi.

/ Najnovije