Danas moguć snijeg: Kakvo će vrijeme biti za Novu godinu

Radiosarajevo.ba
Danas moguć snijeg: Kakvo će vrijeme biti za Novu godinu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Jutros je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme, mjestimično i sa slabim snijegom. U Hercegovini umjereno oblačno, a na krajnjem jugu vedro.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -10 stepeni, Bihać -5, Goražde, Prijedor i Sanski Most -2, Ivan Sedlo i Sokolac -1, Banja Luka, Drvar i Sarajevo 0, Doboj 1, Bugojno, Jajce i Livno 2, Bijeljina i Srebrenica 3, Gradačac i Tuzla 4, Mostar, Trebinje, Zenica i Zvornik 5, Neum 7, Čapljina 8 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 954 milibara, za 12 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Uz više sunca, opšta slika će biti ljepša na jugu zemlje. U Bosni će nestabilne vremenske prilike uzrokovati pojačane tegobe kod osjetljivih osoba. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, neraspoloženja, nesanice. U gradskim sredinama će zagađeni zrak i dalje predstavljati najveći problem. Preporučljivo je reducirati kretanje.

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno vedro. U većem dijelu Bosne sa snijegom. Na sjeverozapadu Bosne moguća je i kiša. U Posavini i na krajnjem sjeveroistoku Bosne bez padavina. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena, bura. Najviša dnevna temperatura od -2 do 4, na jugu od 5 do 10 stepeni. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno je moguć slab snijeg. Najviša dnevna temperatura oko 2 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Četvrtak: U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima naše zemlje pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom. U ostatku naše zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -8 do -1, na jugu od -3 do 3, a najviša dnevna od -3 do 2, na jugu od 3 do 8 stupnjeva.

Petak: Malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U jutarnjim satima sa mrazom i maglom po kotlinama centralne i istočne Bosne. Jutarnja temperatura od -11 do -4, na jugu od -3 do 3, a najviša dnevna od -4 do 1, na jugu od 1 do 6 stupnjeva.

Subota: Pretežno sunčano vrijeme uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima sa mrazom i maglom po kotlinama centralne i istočne Bosne. Jutarnja temperatura od -11 do -4, na jugu od -3 do 2, a najviša dnevna od -2 do 2, na jugu od 5 do 10 stupnjeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije