Danas minusi, ali neće biti padavina: Kakvo će vrijeme biti do srijede

Radiosarajevo.ba
Danas minusi, ali neće biti padavina: Kakvo će vrijeme biti do srijede
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

Jutros je u Hercegovini vedro, a u Bosni pretežno oblačno. Ponegdje na istoku i sjeveroistoku Bosne pada slab snijeg.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -14; Ivan Sedlo, Livno -7; Sokolac -6; Bihać -5; Bugojno, Sarajevo -4; Sanski Most -3; Banja Luka, Gradačac, Široki Brijeg, Srebrenica, Tuzla -2; Bijeljina -1; Brčko, Trebinje 0; Mostar 2; Neum 3.

Visina snijega jutros (centimetri): Banja Luka 27, Bihać 34, Bijeljina 35, Bileća 3, Bjelašnica 75, Bosanski Novi 20, Bugojno 37, Čemerno 32, Gacko 7, Gradačac 33, Han Pijesak 39, Ivan Sedlo 60, Livno 42, Mrkonjić Grad 35, Rudo 17, Sanski Most 27, Sarajevo-Bjelave 25, Sokolac 27, Srebrenica 27, Tuzla 37, Zvornik 30.

Bioprognoza: Uz stabilnije vremenske prilike i mjestimične sunčane intervale, opšta slika će se djelimično popraviti. Temperature će biti niže u odnosu na protekli dan i neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, naročito u jutarnjim i večernjim satima. Posvuda će preovladavati sjeverno strujanje koje će pojačavati osjet hladnoće, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti.

Danas će u Hercegovini preovladavati vedro. U Bosni pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje tokom dana. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini slaba bura. Maksimalne dnevne od -3 do 3, na jugu od 4 do 9 °C. U Sarajevu veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko -1 °C.

U ponedjeljak oblačno vrijeme sa slabim snijegom u većem dijelu Bosne i slabom kišom u Hercegovini. Jutarnje temperature od -6 do -1, na jugu od 1 do 6, a dnevne od -3 do 3, na jugu od 3 do 8 °C.

U utorak pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slab snijeg je moguć u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od -7 do -1, na jugu od 0 do 5, a dnevne od -2 do 2, na jugu od 4 do 9 °C.

U srijedu u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U ostatku zemlje sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Jutarnje temperature od -7 do -1, na planinama do -12, na jugu od 0 do 5, a dnevne od -1 do 3, na jugu od 6 do 10 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije