Danas kraj pregovora u Neumu: Sporazum ili nesporazum

/ Komentari (17)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

071

Nažalost fašističke ideje hdz uništile su svu nadu u pozitivan ishod. Vrijeme je za sankcije hdz i izolacija njihovih malih političara.

Venecijanska komisija

Svi su shvatili sa kime imaju posla. Hdz zabraniti politicko djelovanje.

Nikolica s prikolicom

BiH jednostavno ne može opstati bez legitimnog predstavljanja 3 naroda i podjele državne vlasti na jednake trećine. Svako drugo (usiljeno) rješenje bi samo produžilo agoniju te napaćene države. Kad se pravila "platformaška Vlada" i prvi put u predsjedništvo birao komšić, krenulo se pogrešnim putem. Do tada je BiH izgledala kao država, a danas je na rubu ponora. Krivce za to treba indentificirati i odstraniti s političke pozornice. Naprijed treba ići s 2 entiteta i s 3 istinski konstitutivna i ravnopravna naroda. Možda i sa 3 entiteta, zašto ne? Gdje čeljad nije bijesna ni kuća nije tijesna.

Izborni zakon

Zakon postoji, izbori će biti održani po postojećem zakonu sa hdz više nema pregovora.

JA1

>>BiH jednostavno ne može opstati bez legitimnog predstavljanja 3 naroda i podjele državne vlasti na jednake trećine. Svako drugo (usiljeno) rješenje bi samo produžilo agoniju te napaćene države. Kad se pravila "platformaška Vlada" i prvi put u predsjedništvo birao komšić, krenulo se pogrešnim putem. Do tada je BiH izgledala kao država, a danas je na rubu ponora. Krivce za to treba indentificirati i odstraniti s političke pozornice. Naprijed treba ići s 2 entiteta i s 3 istinski konstitutivna i ravnopravna naroda. Možda i sa 3 entiteta, zašto ne? Gdje čeljad nije bijesna ni kuća nije tijesna. ka Nikolica s prikolicom<< Zasto bi moralo tako? Zašto je Zeljko manji Hrvat od Covica, zašto Zeljka biraju Bosnjaci a ne Covica. Bošnjaci će birati svakog Hrvata koji je na fonu Bih pa makar on bio i iz HDZa, nama to ne smeta. Nama smeta da Čović predstavlja jedino Hrvate u tom predsjedništvu, on treba da predstavlja i druge građane a ne samo Hrvate. Zašto vama smeta da on predstavlja i nas. Zašto mislite da je ta funkcija važna za sve nas ili je važna samo nacionalnim vođama da si kako treba tražio bi da bude jedan predsjednik države a ne tri i da taj jedan predstavlja sve nas, budi uvjeren da bi Bošnjaci dali glas Hrvatu i ako je jedan član ako bi se on iskazao kao čovjek a ne plemenski vođa

Mostar

Hdz je napravio grešku i stao uz dodika i time sebi iskopao raku u koju sad mora leći i izdahnuti. Hdz je gotov.

Za prokolicu i nikolicu

>>BiH jednostavno ne može opstati bez legitimnog predstavljanja 3 naroda i podjele državne vlasti na jednake trećine. Svako drugo (usiljeno) rješenje bi samo produžilo agoniju te napaćene države. Kad se pravila "platformaška Vlada" i prvi put u predsjedništvo birao komšić, krenulo se pogrešnim putem. Do tada je BiH izgledala kao država, a danas je na rubu ponora. Krivce za to treba indentificirati i odstraniti s političke pozornice. Naprijed treba ići s 2 entiteta i s 3 istinski konstitutivna i ravnopravna naroda. Možda i sa 3 entiteta, zašto ne? Gdje čeljad nije bijesna ni kuća nije tijesna. ka Nikolica s prikolicom<< UZMI TU PRIKOLICU NIKOLA I U HENDEK SE SUNOVRATI SA SVOJIM TREĆIM ENTITETOM.

JA1

Samo neko ko radi na ovoj stranici moye ukucati ovoliko pluseva i minusa za ovako kratko vrijeme. Da znas da cu te prijaviti nadleznim

nasvasta

SDA ASDA SDP do izbora totalno srežite krila krivoustom fašističkom sokolu

politicki virus

Barem ste sjahali s korone. Korone jedino vise nema u Bosni i Ukrajini

Nadam se nesporazum

Ako se gura da hdz i covic zauvijek budu glavni u svim tjelima onda je najbolje sve resetirat,a u povijest poslati izetbegovica i dodika,pa nek neki novi politicari pokusaju sa novim sporazumom.

Pošteni

Kako god, Visoki Predstavnik je rekao da će izbora biti svakako. Prema tome Palmer i ta uspijuša mogu samo da prave sebi ćejf, a i da pokažu da nisu dorasli UZP ovcima. Što se tiče ovih koji se pokušavaju nametnutti kao predstavnici Bošnjaka, najbolje im je da se elegantno i kulturno izvuku iz te UZP zamke i krenu kući. Naravno od danas jedno jedino mjesto za pregovore za bilo šta u BiH su Institucije BiH u Sarajevu. Sada se definitivno pokazalo da je ljevica ( SDP, DF i NS) BiH dospjela u fazu kada se pokazuje kao snaga koja može voditi državu. U toj državi nebi opstali kočničari.Takođe neslušajte " šaputanja" Zlatka i Harisa. Nisu za ova vakta.

ibrahim

JA1 - definiši legitimno predstavljanje? I Objasni jeli HDZ-UZP predstavnik svih Hrvata u Bosni?

Ljiljan

>>BiH jednostavno ne može opstati bez legitimnog predstavljanja 3 naroda i podjele državne vlasti na jednake trećine. Svako drugo (usiljeno) rješenje bi samo produžilo agoniju te napaćene države. Kad se pravila "platformaška Vlada" i prvi put u predsjedništvo birao komšić, krenulo se pogrešnim putem. Do tada je BiH izgledala kao država, a danas je na rubu ponora. Krivce za to treba indentificirati i odstraniti s političke pozornice. Naprijed treba ići s 2 entiteta i s 3 istinski konstitutivna i ravnopravna naroda. Možda i sa 3 entiteta, zašto ne? Gdje čeljad nije bijesna ni kuća nije tijesna. ka Nikolica s prikolicom<<SVINJA ŠTO TE OPRASILA KARISALA SE SKIM JE STIGLA PA JE PREDUGO OPSTALA!

Za radiosa

Srozali ste ovaj portal dno gledate odozdo. Ovakvi komentatori kao OVI NEPISMENI DEBILI SVIH BOJA I DEZENA, tjeraju normalne ljude da prestanu citati vas portal. Pa vi ili zabranite komentare PRIMITIVNIM PAPCIMA ili im se prikljucite.!!!!!!! Ovo je fuj, IZBRISITE IME NASEG GRADA

Seno

Fuj smradovi vatikanski. Hrvati katolicki srbi. Necete moci protiv Mudzahedina☝️

JA1

JA1 - definiši legitimno predstavljanje? I Objasni jeli HDZ-UZP predstavnik svih Hrvata u Bosni? ka ibrahim ti ocito nisi citao sta sam ja napisao nego ppst na koji sam odgovorio

/ Najnovije