Danas kiša i grmljavina: Objavljena prognoza i za dane vikenda

Radiosarajevo.ba
Danas kiša i grmljavina: Objavljena prognoza i za dane vikenda
FOTO: Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša, pljuskovi i grmljavina su zabilježeni u većini područja.

Za područja Tuzle, Sarajeva, Mostara i Livna danas je upaljen i žuti meteoalarm zbog očekivanog grmljavinskog nevremena. 

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 14; Bihać, Bugojno, Ivan Sedlo, Jajce, Livno, Prijedor, Sokolac 16; Gradačac, Sanski Most 17; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Tuzla 18; Brčko, Sarajevo, Srebrenica, Zvornik 19; Trebinje 23; Grude 24; Mostar 27; Neum 28.

Bioprognoza: Promjena vremenskih prilika koja je uslijedila u noći uzrokovaće nešto lošiju biometeorološku prognozu u prvom dijelu dana. Moguće su tegobe poput reumatskih bolova, glavobolje i nervoze. Pri tome će usljed padavina biti svježije, i ugodnije većini populacije osobito hroničnim bolesnicima. 

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Sredinom dana prestanak padavina u Krajini, a u ostalim područjima postepeno tokom poslijepodneva ili krajem dana. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 17 do 23, na jugu od 24 do 30 °C. U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Dnevna temperatura oko 22 °C.

U četvrtak u centralnim i istočnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom poslijepodneva. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima ponegdje na istoku Bosne moguća je slaba i kratkotrajna kiša. Vjetar u Bosni slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu od 17 do 21, a dnevna od 21 do 27, na jugu od 27 do 31 °C.

U petak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle i sumaglice. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu od 16 do 20, a dnevna od 21 do 27, na jugu od 27 do 31 °C.

U subotu sunčano ponegdje uz malu do umjerenu naoblaku. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu od 16 do 20, a dnevna od 23 do 29, na jugu od 28 do 33 °C.

U nedjelju sunčano. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu od 18 do 22, a dnevna od 27 do 33 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije