Danas kiša i do 22 stepena: Pogledajte i kakvo nam vrijeme najavljuju za naredna četiri dana

0
Radiosarajevo.ba
Danas kiša i do 22 stepena: Pogledajte i kakvo nam vrijeme najavljuju za naredna četiri dana
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u Bosni oblačno sa lokalnim pljuskovima. U Hercegovini je sunčanije. Na snazi je žuti meteoalarm, zbog očekivanih pljuskova praćenih gmrljavinom, a upozorenje glasi:

"Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće."

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 10; Ivan Sedlo i Sokolac 14; Banja Luka, Bihać, Gradačac, Livno, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla i Zenica18; Široki Brijeg 21; Trebinje 24; Mostar i Neum 26°C.

Schmidt pred večerašnje obraćanje u UN-u: "Moram reći da ne vidim da imamo vojni sukob"

Schmidt pred večerašnje obraćanje u UN-u: "Moram reći da ne vidim da imamo vojni sukob"

Bioprognoza: Mada će većim dijelom dana preovladavati nestabilno vrijeme, opšta slika će biti relativno povoljna, ponajviše zahvaljujući osvježenju u vidu padavina i nižih temperatura. Sa poslijepodnevnim satima, mogao bi se djelimično pojačati osjet sparine, stoga je preporučljivo ne pretjerivati sa aktivnostima. Poželjno je slojevito odijevanje.

Danas u Bosni oblačno sa lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka, prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi sa grmljavinom su mogući sredinom dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C, na jugu zemlje do 31°C. U Sarajevu oblačno, povremeno sa slabom kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22°C.

U nedjelju u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i jugozapadu Bosne većinom umjerena naoblaka. Povremeno malo kiše može pasti na istoku, sjeveru i centralnim podučjima Bosne. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi uz grmljavinu su mogući na istoku i jugu Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 31°C.

Nedim Sladić jednom rečenicom najavio kakav će biti juli: Pripremite se

Nedim Sladić jednom rečenicom najavio kakav će biti juli: Pripremite se

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 32°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini veći dio dana sunčano malu do umjerenu naoblaku. Tokom noći na srijedu jače naoblačenje sa sjeverozapada u Bosni će usloviti kišu i pljuskove. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa kišom i pljuskovima uglavnom prije podne. U Hercegovini i jugozapadu Bosne lokalnih pljuskova može biti i do poslijepodnevnih sati. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 30°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

/ Anketa

Gdje ćete ove godine na ljetovanje?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije