U BiH danas i kiša i 17 stepeni i snijeg: Objavljena prognoza za naredna tri dana

0
Radiosarajevo.ba
U BiH danas i kiša i 17 stepeni i snijeg: Objavljena prognoza za naredna tri dana
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Lijep prizor iznad Sarajeva

Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -4 stepena, Sokolac -2, Prijedor i Zenica -1, Banja Luka, Sanski Most i Tuzla 2, Livno i Sarajevo 3, Grude i Srebrenica 4, Bugojno, Doboj, Drvar i Mostar 5, Trebinje 6, Bijeljina i Gradačac 7, Neum 8, Bihać 11 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je i sporo opada.

Bioprognoza: Uz nepovoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti slabijeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba će se pojačati. Opšta slika će biti lošija u Hercegovini, Krajini i jugozapadnoj Bosni, sa noćnim satima će se pogoršati u cijeloj zemlji. Moguće su reakcije na promjenu vremena u vidu reumatskih bolova, nervoze, malaksalosti, problemi sa snom. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

Ne staju napadi na njemačke političare: Najnovija žrtva bivša ministrica

Ne staju napadi na njemačke političare: Najnovija žrtva bivša ministrica

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, kiša se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Krajem dana padavine i u Krajini, a tokom noći u većem dijelu naše zemlje. U planinskim područjima sa susnježicom i slabim snijegom. Vjetar slab do umjeren na momente i pojačan južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna od 7 do 14, na jugu i sjeveru zemlje do 17 stepeni. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana se očekuje i kiša. Najviša dnevna oko 10 stepeni.

Srijeda: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. U jutarnjim satima padavine u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 2 do 7 na jugu do 10, a najviša dnevna od 8 do 14 stepeni.

Četvrtak: Pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 9, a najviša dnevna od 8 do 14 stepeni.

Petak: U Bosni umjereno oblačno, uz postupno smanjenje oblačnosti. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 8, a najviša dnevna od 9 do 15 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije