Danas je najtopliji dan u junu: Spremite se za veliku vrućinu, stiže velika promjena vremena

0
Radiosarajevo.ba
Danas je najtopliji dan u junu: Spremite se za veliku vrućinu, stiže velika promjena vremena
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom

Jutros je u Bosni i Hercegovini je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 18 stepeni, Ivan Sedlo 19, Bugojno, Drvar i Livno 20, Sarajevo i Široki Brijeg 21, Sanski Most 22, Bihać i Zenica 23, Stolac i Tuzla 24, Mostar i Neum 25, Gradačac 26 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim i večernjim satima jače naoblačenje sa sjeverozapada u Bosni će uvjetovati obilnije pljuskove sa grmljavinom i jakim udarima vjetra. Lokalno moguća pojava grada. Vjetar veći dio dana južnog i jugozapadnog smjera. Dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 37 stepeni.

Još jedno veliko priznanje za film Kiss The Future: U New Yorku osvojena Nagrada publike

Još jedno veliko priznanje za film Kiss The Future: U New Yorku osvojena Nagrada publike

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Padavine se očekuju u noći sa petka na subotu. Najviša dnevna temperatura zraka oko 34 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Vrućina u prvom, potom promjena i nestabilno vrijeme u drugom dijelu dana, usloviće relativno nepovoljne biometeorološke prilike, Hronični bolesnici i meteoropate ne trebaju pretjerivati sa aktivnostima i izlagati se dužem boravku na suncu. Mada će pljuskovite padavine remetiti ugođaj, povoljna okolnost je da će malo osvježiti, stoga će i osjet sparine biti slabije izražen sa večernjim satima.

Objavljena prognoza do ponedjeljka:

ZA 24.06.2023 (subota), U Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom uglavnom prije podne. Na jugu i istoku Hercegovine lokalnih pljuskova može biti i u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu zemlje do 28 stepeni.

Nedim Sladić jednom rečenicom najavio kakav će biti juli: Pripremite se

Nedim Sladić jednom rečenicom najavio kakav će biti juli: Pripremite se

ZA 25.06.2023 (nedjelja), U Hercegovini sunčano, u Bosni sa umjerenom oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu zemlje do 28 stepeni. 

ZA 26.06.2023 (ponedjeljak), U Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28, na jugu zemlje do 31 stepen, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije