Danas iskoristite sunčano prijepodne: Stižu nam minusi i - snijeg

Radiosarajevo.ba
Danas iskoristite sunčano prijepodne: Stižu nam minusi i - snijeg
Jutros je na sjeveru i sjeverozapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Slaba kiša je zabilježena ponegdje na sjeveru Bosne.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 3; Livno 4; Zvornik 5; Sokolac 6; Ivan Sedlo, Srebrenica 7; Bijeljina, Bugojno, Gradačac 8; Jajce, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla, Zenica 9; Banja Luka, Bihać, Doboj 10; Prijedor 11; Trebinje 12; Mostar 14; Neum 15.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 1 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Bioprognoza: Pogoršanje biometeoroloških prilka koje će postepeno uslijediti, moglo bi kod osjetljivih osoba uzrokovati poteškoće u vidu glavobolje, reumatskih bolova, nesanice. Preporučljivo je reducirati aktivnosti u drugom dijelu dana.

Danas će na sjeveru i sjeverozapdu Bosne biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom ponegdje. U ostalim područjima naše zemlje pretežno sunčano, uz postepen porast naoblake praćen pljuskovima, ponegdje i grmljavinom. Padavina uglavnom poslijepodne. Očekuje se od 5 do 10, lokalno do 15 l/m2. Vjetar, slab do umjeren, uglavnom zapadni i jugozapadni. Dnevne temperature od 16 do 22 °C. U Sarajevu prije podne sunčano, a poslijepodne postepeno noblačenje. U drugom dijelu dana očekuju se pljuskovi i grmljavina. Dnevna temperatura oko 19 °C.

Nedjelja: Oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama sa susnježicom ili snijegom. U Hercegovini uz kišu, mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Krajem dana, padavine će oslabiti, a mjestimično i prestati. Očekivana količina padavina od 10 do 20 l/m2, lokalno i do 30 l/m2. Jutarnja temperatura od 4 do 9, na jugu od 9 do 13, a najviša dnevna od 10 do 16, na jugu od 15 do 18 stepeni. Krajem dana i tokom večeri postupan pad temperatura zraka.

Ponedjeljak: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne uz nešto više oblaka u istočnim područjima može pasti malo kiše, a na planinama i malo snijega. Tokom dana, malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U večernjim satima novo naoblačenje. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu od 8 do 10, a najviša dnevna od 9 do 15, na jugu od 17 stepeni.

Utorak: U Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje sa zapada koje će u drugoj polovini dana uvjetovat kišu, pljuskove i grmljavinu. Intenzivnije padavine očuju se krajem dana i tokom večeri, u sjevernim, sjeverozapadnim i ponegdje u centralnim djelovima. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu od 5 do 10, a najviša dnevna od 3 do 9, na jugu od 15 stepeni. Krajem dana i tokom večeri postupan pad temperatura zraka, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije