Danas 27 stepeni i možda kiša: Objavljena i prognoza do petka

Radiosarajevo.ba
Danas 27 stepeni i možda kiša: Objavljena i prognoza do petka
A. K. / Radiosarajevo.ba / Ulice Sarajeva

Jutros je na sjeveru i sjeverozapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme. U ostatku naše zemlje vedro. Po kotlinama centralne i istočne Bosne ima magle.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 10; Bugojno, Livno 11; Drvar, Ivan Sedlo 12; Grude, Srebrenica 13; Jajce 14; Široki Brijeg, Stolac, Tuzla 15; Bihać, Gradačac, Sarajevo, Zenica, Zvornik 16; Prijedor, Sanski Most 17; Banja Luka, Bijeljina, Trebinje 18; Mostar 19; Neum 21; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943 hPa, za 2 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati sa odmicanjem dana. Promjena vremena, praćena povećanom naoblakom i padavinama, izraženije u dijelu Bosne, nepovoljno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije poput reumatskih bolova, nervoze, glavobolje. U Hercegovini sunčanije i ugodnije.

Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Poslije podne ili u večernjim satima ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne je moguća kiša ili lokalni pljusak. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. U Hercegovini vjetar prije podne slab jugozapadni, a poslije podne u skretanju na umjeren sjeverni. Dnevna temperatura od 22 do 28, na jugu od 30 do 34 °C. U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. U drugom dijelu poslijepodneva očekuje se porast naoblake. Dnevna temperatura oko 27 °C.

U utorak prije podne u Bosni pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslije podne. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 24 do 29, na jugu od 30 do 34 °C.

U srijedu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne je moguća magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 26 do 31, na jugu do 34 °C.

U četvrtak sunčano. Prije podne po kotlinama Bosne je moguća magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 26 do 31, na jugu do 34 °C.

U petak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne je moguća magla. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 32, na jugu do 35 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije