Danas do 28 stepeni, a moguća i kiša: Pogledajte i kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana

0
Radiosarajevo.ba
Danas do 28 stepeni, a moguća i kiša: Pogledajte i kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Šetnja Baščaršijom

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U kotlinskim dijelovima bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 7 stepeni, Bugojno 9, Drvar, Ivan Sedlo i Sokolac 10, Široki Brijeg i Srebrenica 11, Sarajevo, Zenica i Zvornik 12, Livno 13, Banja Luka, Bihać i Sanski Most 14, Doboj i Tuzla 15, Bijeljina, Prijedor, Stolac i Trebinje 16, Gradačac 17, Mostar i Neum 18 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je i sporo raste.

Bioprognoza: Jutarnji i prijepodnevni sati ugodniji, sa više svježine, potom bi, usljed porasta temperatura i južine, kod hroničnih bolesnika moglo doći do djelimičnog jačanja tegoba. Osjetljivim osobama preporučuje se suzdržavanje od težih aktivnosti u drugom dijelu dana. Također, poželjno je laganije se odjenuti, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. Opšta slika će biti lošija u centralnim i istočnim dijelovima zemlje.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju na sjeveru i istoku Hercegovine, istočnim, jugoistočnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Najviša dnevna od 22 do 26, na jugu do 28 stepeni. U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva su mogući lokalni pljuskovi. Najviša dnevna temperatura oko 24 stepena.

Srijeda: Pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslije podne i dio noći širom zemlje se očekuju pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 stepeni.

Nedim Sladić objavio prognozu za naredni period: Mnogima se neće svidjeti

Nedim Sladić objavio prognozu za naredni period: Mnogima se neće svidjeti

Četvrtak: U Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini prije podne pretežno sunčano. Poslije podne porast oblačnostii praćen pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 16 do 21, na jugu do 26 stepeni.

Petak: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 16 do 21, na jugu do 26 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije