Meteorolozi objavili prognozu do 5. juna: Evo kakvo će biti vrijeme u naredne dvije sedmice

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu do 5. juna: Evo kakvo će biti vrijeme u naredne dvije sedmice
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjoročnu prognozu do 5. juna 2023. godine.

Zatopljenje koje je uslijedilo u dane vikenda zadržat će se do srijede. Pri tome nakon jutarnje vedrine na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine, u popodnevnim satima u središnjim područjima doći će do povećane naoblake koja će usloviti kraće lokalne pljuskove.

Od četvrtka (25.05.) preovladavat će pretežno oblačno. Kiša i ponegdje obilniji pljuskovi izgledni su ne samo u centralnim i sjevernim, nego i u južnim područjima zemlje. Najviše padavina očekuje se u petak.

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Za dane vikenda i dalje nestabilno s povremenom kišom. Temperature zraka bit će u granicama prosjeka. Od četvrtka svježije, naručito u pretplaninskim i planinskim područjima.
Jutarnje temperature zraka varirat će od11°C do 17°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 20°C. Najviše dnevne temperature pretežno između 20°C i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.

U zadnjoj sedmici mjeseca maja prema raspoloživim sinoptičkim kartama prognozira se relativno stabilno s malom vjerovatnoćom za padavine. Eventualne padavine bit će u vidu lokalnih pljuskova.

Jutarnje temperature osciliraće pretežno između 9°C i 14°C u Bosni do 16°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 16°C i 22°C u Bosni, u Hercegovini do 25°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije