Zašto ćemo danas biti neraspoloženi, nenaspavani i nervozni

Radiosarajevo.ba
Zašto ćemo danas biti neraspoloženi, nenaspavani i nervozni
Jutros je u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica, Sokolac 3; Bijeljina, Gradačac 5; Goražde, Srebrenica, Zvornik 6; Bihać, Doboj, Ivan Sedlo, Sarajevo, Tuzla, Zenica 8; Banja Luka, Bugojno, Jajce, Sanski Most 9; Livno 10; Mostar, Trebinje 12.

 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949 hPa, za 5 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

 

Bioprognoza: Nestabilno vrijeme, praćeno padavinama, uglavnom će lošije djelovati na raspoloženje stanovništva. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja, nervoza i nesanica. Sa dolaskom noći opšta slika će se popraviti u cijeloj zemlji.

 

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U jutarnjim satima i prije podne padavine u Hercegovini, na jugozapadu Bosne i Krajini, a poslije podne i u večernjim satima u većini područija. Najmanja vjerovatnost za padavine je u Posavini i na sjeveroistoku Bosne. Intenzivnije padavine se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar, slab, u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugoistočni. Dnevne temperature od 10 do 16 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana i u večernjim satima očekuje se povremena i slaba kiša. Dnevna temperatura oko 13 °C.

 

U nedjelju u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini jutro pretežno oblačno, a u ostatku dana postepeno razvedravanje. U jutarnjim satima kiša je moguća u Hercegovini i u Posavini. Tokom dana ponegdje u Bosni sa slabom rosuljom. U večernjim satima jače naoblačenje sa sjevera što će u Bosni usloviti kišu. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 8 do 16 °C.

 

U ponedjeljak u Bosni pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima i dio prijepodneva, u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne sa slabom kišom i snijegom. U Hercegovini pretežno vedro. Temperature zraka u Bosni od -1 do 5, a u Hercegovini od 7 do 13 °C.

 

U utorak i srijedu suho i stabilno. Jutra sa mrazom i maglom. Jutarrnje temperature od -8 do -1, na jugu od -2 do 3, a dnevne od 0 do 6, na jugu od 6 do 12 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije