Danas će biti kiše - pročitajte prognozu do petka

Radiosarajevo.ba
Danas će biti kiše - pročitajte prognozu do petka
Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 4; Sokolac 6; Gradačac, Srebrenica i Zvornik 7; Bijeljina, Bugojno, Doboj, Drvar, Ivan-sedlo, Livno i Tuzla 8; Banja Luka, Jajce i Sarajevo 9; Zenica 10; Prijedor i Sanski Most 11; Bihać 12; Mostar i Trebinje 13; Neum 16°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 948 hPa, za 3hPa je viši od normalnog i opada.

Bioprognoza: Pogoršanje vremena, praćeno padavinama i južinom, kod osjetljivih osoba će uzrokovati jačanje tegoba. Moguće su reakcije na promjenu poput glavobolje, reumatskih bolova, nesanice i malaksalosti. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti. Negativni utjecaj vremenskih prilika će djelomično oslabiti s noćnim satima.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno. Kiša se očekuje od sredine dana. Prvo u zapadnim područjima Bosne i Krajini i do poslijepodnevnih sati proširit će se prema istoku zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine. U većem dijelu zemlje južnog i jugoistočnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje od 18 do 22°C. U Sarajevu oblačno. Poslijepodne se očekuje kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16°C.

Srijeda: U u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša u istočnim područjima. Vjetar slab. Prijepodne sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Poslijepodne vjetar mijenja smjer na istok i jugoistok. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 17C, na jugu zemlje od 17 do 20°C.

Četvrtak: U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Prijepodne lokalno uz pljusak na jugu, zapadu i u Krajini. Poslijepodne kiša se očekuje u Hercegovini, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje od 15 do 19°C.

Petak: U Bosni i Hercegovini oblačno sa slabom kišom. Vjetar slab, prijepodne jugo. Poslijepodne vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 15 do 20°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije