Danas će biti 18 stepeni: Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Radiosarajevo.ba
Danas će biti 18 stepeni: Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Šetnja gradom u kojem se vide prvi tragovi jeseni

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -1 stepen, Bjelašnica 3, Brčko, Bugojno i Srebrenica 5, Tuzla 6, Gradačac, Ivan Sedlo i Sarajevo 7, Bihać, Jajce, Livno, Sanski Most, Široki Brijeg i Zenica 8, Stolac 9, Banja Luka 10, Mostar 11, Trebinje 12, Neum 15 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Stabilne vremenske prilike i porast temperatura zraka povoljno će djelovati na većinu ljudi. Tokom jutarnjih sati trebalo bi posvetiti nešto više pažnje odijevanju, obzirom da će biti svježije u odnosu na ostatak dana. Također, ne treba isključiti mogućnost pojave mjestimične magle, što bi moglo uzrokovati poteškoće hroničnim bolesnicima. 

Danas se u našoj zemlji očekuje malo do umjereno oblačno vrijeme. Prije podne u Bosni sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana, u Bosni postupno povećanje oblačnosti, dok će u Hercegovini biti nešto sunčanije. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20, na jugu do 22 stepena. U Sarajevu malo do umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 18 stepeni.

Petak: U Bosni i Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20 stepeni.

Subota: Malo do umjereno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove, prije podne sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20 stepeni.

Nedjelja: Malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima.. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 21 stepen, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije