Danas 24 stepena: Uživajte u sunčanom danu, od petka kiša i grmljavina

Radiosarajevo.ba
Danas 24 stepena: Uživajte u sunčanom danu, od petka kiša i grmljavina
Jutros je u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U Bosni je umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 3; Kupres 4; Bugojno i Drvar 6; Grude 7; Bihać, Jajce, Livno i Sanski Most 8; Ivan-sedlo, Prijedor i Sokolac 9; Stolac 10; Sarajevo i Zenica 11; Banja Luka i Tuzla 12; Doboj, Mostar i Srebrenica 13; Bijeljina, Gradačac i Neum 14°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944hPa, za 2hPa je viši od normalnog i raste.

Bioprognoza: Djelimično pogoršanje vremenskih prilika, kod osjetljivih osoba može dovesti do jačanja tegoba vezanih uz njihove bolesti. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti, izraženije u drugom dijelu dana.

Danas u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni će prevladavati umjerena naoblaka, dio prijepodneva prolazno pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima slabi lokalni pljuskovi su mogući u Krajini, sjevernim i istočnim područjima. Vjetar slab, uglavnom jugozapadnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar zapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24°C.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Prestanak padavina od poslijepodnevnih sati i smanjenje oblačnosti. Očekivana količina padavine je između 5 i 15 litara po metru kvadratnom. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 10°C, na jugu do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini se očekuje sunčano uz umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje sa zapada u noći na nedjelju. Vjetar slab, uglavnom zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 24°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno s kišom i pljuskovima. Očekivana količina padavine je između 10 i 20 litara po metru kvadratnom. Vjetar slab, ujutro zapadnog i jugozapadnog smjera. Od sredine dana vjetar mijenja smjer na sjever i sjeverozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 16°C, na jugu do 18°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije