Danas 11 stepeni - meteorolozi objavili prognozu za dane vikenda

Radiosarajevo.ba
Danas 11 stepeni - meteorolozi objavili prognozu za dane vikenda
/ Sarajevo jutros, Foto: Ahmed Sućeska
Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Sokolac -7; Bjelašnica i Kupres -6; Drvar i Livno -5; Bugojno -4; Ivan-sedlo i Jajce -3; Banja Luka, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica, Tuzla i Zenica -2; Sarajevo i Široki Brijeg -1; Doboj i Stolac 0; Bijeljina, Trebinje i Zvornik 2; Bihać i Mostar 3; Gradačac 4; Neum 6°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943hPa, za 1hPa je viši od normalnog i opada.

Bioprognoza: Stabilizacija vremenskih prilika povoljno će djelovati na većinu ljudi, a hronični bolesnici i meteoropati osjetit će olakšanje. Temperature će u jutarnjim satima biti niske, čemu bi trebali posvetiti pažnju, u ostatku dana znatno ugodnije uz postepeno zatopljenje. Preporučljivo je slojevito se odjenuti.

Danas će u Bosni i Hercegovini prevladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Od poslijepodnevnih sati naoblačenje sa zapada. U noći na petak u sjevernim područjima Bosne se očekuje slaba kiša. Vjetar većinom slab, u Krajini umjerene jačine, jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16°C. U Sarajevu pretežno sunčano. U jutarnjim satima u kotlinskom dijelu grada s maglom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11°C.

Petak: U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. U Bosni prijepodne pretežno oblačno, u sjevernim područjima sa slabom kišom. U drugoj polovini dana u Bosni smanjenje oblačnosti. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 0 i 6, na jugu zemlje do 9, a najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 17 stepeni.

Subota: U Bosni i Hercegovini prijepodne malo do umjereno oblačno. U dugom dijelu dana naoblačenje sa zapada. Ponegdje u zapadnim i jugozapadnim područjima sa slabom kišom. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 1 i 7, na jugu zemlje od 6 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka 13 i 18 stepeni. 

Nedjelja: U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U južnim i jugozapadnim područjima mjestimično s kišom. Intenzivnije padavine očekuju se u Hercegovini. Jutarnja temperatura zraka između 2 i 8, na jugu zemlje od 6 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka 13 i 18 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije