:( / Dan žalosti u Bosanskoj Kostajnici zbog tragične smrti dvoje mladih

31. 01. 2021. u 08:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 26

U Bosanskoj Kostajnici u automobilu, koji je bio parkiran u objektu u izgradnji, jučer su pronađena dva beživotna tijela. 

Riječ je o 19-godišnjoj djevojci i 29-godišnjem mladiću iz Bosanske Kostajnice.

U policiji kažu da je smrt nastupila gušenjem izduvnim gasovima i da nema elemenata krivičnog djela. 

Tačan uzrok smrti bit će utvrđen danas nakon obdukcije u Zavodu za sudsku medicinu RS, potvrdila je ranije Zvezdana Alendarević, glasnogovornica Policijske uprave Prijedor za Radiosarajevo.ba.

Zbog tragične smrti dvoje mladih, u Bosanskoj Kostajnici je Dan žalosti. 

Dan žalosti će se obilježiti spuštanjem zastava na pola koplja ispred zgrade opštine Bosanska Kostajnica, javim preduzećima, javnim ustanovama i svim organizacijama, preduzećima i društvima na području opštine Kostajnica.

Na Dan žalosti na javim mjestima neće se održavati programi javnog i zabavnog karaktera i neće se emitovati muzika u ugostiteljskim objektima.

Obaveza elektronskih medija sa područja opštine Bosanska Kostajnica je da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti.

Podsjećamo, rano jutros tijela mladića i djevojke pronađena su u parkiranom automobilu. 

"PU Prijedor zaprimila je prijavu u 7:40 sati da su u Kostajnici u putničkom automobilu u objektu garaža zatečena dva beživotna tijela. Radi se o muškarcu starom 29 godina i ženskoj osobi staroj 19 godina. Formiranje uviđajne ekipe je u toku, a obaviješten je i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Prijedor", rekla je jučer Alendarević.

Nakon završenog uviđaja, bit će poznati detalji oko uzorka smrti.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)