U bh. gradu proglašen Dan žalosti zbog tragične smrti dvoje mladih

10
Radiosarajevo.ba
U bh. gradu proglašen Dan žalosti zbog tragične smrti dvoje mladih
Foto: Srna / Bosanska Kostajnica

Zbog tragične smrti dvoje mladih u Bosanskoj Kostajnici će u nedjelju biti Dan žalosti.

Dan žalosti će se obilježiti spuštanjem zastava na pola koplja ispred zgrade opštine Bosanska Kostajnica, javim preduzećima, javnim ustanovama i svim organizacijama, preduzećima i društvima na području opštine Kostajnica.

Na Dan žalosti na javim mjestima neće se održavati programi javnog i zabavnog karaktera i neće se emitovati muzika u ugostiteljskim objektima.

Obaveza elektronskih medija sa područja opštine Bosanska Kostajnica je da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti.

Podsjećamo, rano jutros tijela mladića i djevojke pronađena su u parkiranom automobilu. 

Ovu informaciju potvrdila je jutros Zvezdana Alendarević, glasnogovornica Policijske uprave Prijedor za Radiosarajevo.ba.

"PU Prijedor zaprimila je prijavu u 7:40 sati da su u Kostajnici u putničkom automobilu u objektu garaža zatečena dva beživotna tijela. Radi se o muškarcu starom 29 godina i ženskoj osobi staroj 19 godina. Formiranje uviđajne ekipe je u toku, a obaviješten je i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Prijedor", rekla je Alendarević.

Nakon završenog uviđaja, bit će poznati detalji oko uzoka smrti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije