Sarajevska Vijećnica: Bh. spasioci i naši heroji prisustvovali prijemu povodom Dana nezavisnosti

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevska Vijećnica: Bh. spasioci i naši heroji prisustvovali prijemu povodom Dana nezavisnosti
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / GSS I FUCZ na prijemu u Vijećnici, Dan nezavisnosti BiH

U sarajevskoj Vijećnici večeras je upriličen prijem povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, čiji su domaćini bili članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i Željko Komšić.

Svečanost u Vijećnici počela je odavanjem počasti minutom šutnje žrtvama razornih zemljotresa u Turskoj i Siriji, nakon čega je intonirana državna himna Bosne i Hercegovine.

Prijemu su prisustvovale su brojne ličnosti iz javnog, političkog, društvenog, sportskog, kulturnog, vjerskog i ekonomskog života BiH, među kojima visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt, premijer Federacije BiH Fadil Novalić, reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović...

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Komšić je na početku obraćanja pozdravio bh. spasilačke timove, koji su također bili prisutni u Vijećnici, a koji su proteklih dana učestvovali u akcijama traganja i spašavanja u zemljotresom pogođenoj Turskoj.

"Želim prvo posebno da pozdravim naše hrabre Bosance i Hercegovce koji su ovdje večeras sa nama. To su ljudi koji su proteklih dana svojom humanošću, požrtvovnošću i srcem pružali ruku spasa unesrećenom stanovništvu Republike Turske, koje je stradalo u katastrofalnom zemljotresu. Bosna i Hercegovina je ponosna na vas.

Svi zajedno pokazali smo solidarnost sa unesrećenim stanovništvom Republike Turske, ali vi koji ste otišli na lice mjesta učinili ste najteži dio posla. Od srca, hvala vam", rekao je Komšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije