Dan kad je zlo opkolilo Grad: Prije 32 godine počela opsada Sarajeva

/ Komentari (11)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Postojanje

Sarajevo svojim postojanjem i opstajanjem potpuno razara srpski mit, ukupnu laz.

123456

Sarajevo je vječni simbol borbe protiv srba.

***

***

***

***

***

***

333

CIJELI SVIJET ZNA KO SU BILI UBICE

Sde

>.***VIŠE I TI I SRPSKI SVAT 30 GODINA ŠUPLJE. NAPALI STE SLOVENIJU, HRVATSKU, BOSNU, KOSOVO, POČINILI NAJVEĆE ZLOČINE PROTIV ČOVJEČNOSTI U XX VIJEKU I SVAT VAM KAO RAZLOG? PA BOLAN ZAR MISLIŠ DA IMA IKO KO BI POVJEROVAO U TE VAŠE ***.. ka VOXPOP<< IZMISLILI I SVATA DA POCNU RAT, ZNA IH CIJELI SVIJET

***

***

Taj

CIJELI SVIJET ZNA KO SU BILI UBICE ka 333 Taj tvoj svijet je 13 ,%svjetske populacije plus agresorska amerika.

***

***

Jedina istina je da su balije LAZLjIVCI

Tragajući za istinom o srebreničkom zločinu, autori ovog rada pošli su od definicije genocida. Naveli su sastavne elemente pojma genocid, a posebno naglasili nameru da se zločin počini. Niti jedan od tri sastavna elementa genocida nisu našli u srebreničkom zločinu, niti genocidnu nameru. Nadalje, na temelju relevantnih dostupnih istorijskih izvora i literature, pokušali su da utvrde približan broj žrtava u Srebrenici. U obradi teme uglavnom su se oslanjali na inostrane izvore, kako bi izbegli pristranost. Posebno su posvetili pažnju igri oko broja žrtava. Na osnovu inostranih izvora došli su do zaključka da je cifra od 8.000 preuveličana i politički iskonstruisana. Tvorci projekta Srebrenica bili su Klinton, Alija Izetbegović i Franjo Tuđman. Cilj je bio preuveličati broj muslimanskih žrtava u Srebrenici. SAD želele su izazvati bombardovanje Republike Srpske, zato je Klinton tražio od Izetbegovića da se pobije 5000 muslimana da bi bombardovao Srbe. Uglavnom, autori konstatuju da se u Srebrenici desio zločin nad muslimanima, nakon što su muslimanske snage pobile preko 3.000 Srba u okolini Srebrenice. Konstatuju da su srpske snage prošle kroz 42 muslimanska sela i da nisu ubile niti jednom civila, ženu, dete niti bolesnika. Meeđu ubijenim muslimanima nema žena, a on a one su ključ za genocid. Stvarni broj muslimana je između 800 i 1.200 u Srebrenici i okolini. Masakr u Srebrenici 1995. godine i broj od 7000 ubijenih muslimana bio je trijumf propagande SAD i Alije Izetbegovica.

/ Najnovije