Dan državnosti u Potočarima: "Okupili smo se danas i tako će biti do sudnjeg dana!"

2
Fena
Dan državnosti u Potočarima: "Okupili smo se danas i tako će biti do sudnjeg dana!"
Foto: Fena / Potočari i 25. novembar

I ove godine polaganjem cvijeće na spomen-obilježju u Memorijalnom centru Potočari u Srebrenici je započelo obilježavanje 25. novembra, Dana državnosti BiH.

Bile su prisutne predstavnice Udruženja Majke Srebrenice, potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić, zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Dževad Mahmutović, zamjenik načelnika Opštine Srebrenica Hamdija Fejzić, predstavnici Medžlisa Islamske zajednice u Srebrenici, predstavnici vlasti na različitim nivoima u Bosni i Hercegovini, nevladinog sektora, sindikalne organizacije, kao i brojni Srebreničani.

Oni su učenjem Fatihe ili minutom šutnje odali počast nevino ubijenim žrtvama genocida i svim šehidima Bosne i Hercegovine.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Potočari - Srebrenica Ševket Hafizović obratio se prisutnima i govorio o historijskom značaju 25. novembra.

"Okupili smo se danas i tako će biti do sudnjeg dana, da obilježimo jedan od najznačajnijih datuma u Bosni i Hercegovini", istakao je Hafizović.

Zamjenik načelnik Opštine Srebrenica Hamdija Fejzić kazao je da je 25. novembar jedan od značajnih datuma za Bosnu i Hercegovinu.

"Bosni i Hercegovini je 25. novembar ostavljen u amanet i mi ćemo u budućnosti nastaviti da obilježavamo Dan državnosti BiH", kazao je Fejzić.

Centralna svečanost povodom obilježavanja Dana državnosti BiH u Srebrenici biće održana danas ispred Kulturnog centra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije