Poruka Antonyja Blinkena povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine

2
Radiosarajevo.ba
Poruka Antonyja Blinkena povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine
Foto: EPA-EFE / Blinken čestitao Dan državnosti BiH

Na web stranici State Departmenta objavljena je čestitka američkog državnog sekretara Antonyja Blinkena povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

"U ime Sjedinjenih Američkih Država čestitam narodu Bosne i Hercegovine na proslavi Dana državnosti.

Bosna i Hercegovina je zemlja puna potencijala. Vaša historija uključuje duga razdoblja sklada i mira, ali i vremena velikih tragedija. Vaš Dan državnosti trenutak je za sve čelnike i građane da ostave po strani politički rub i potaknu povjerenje, kompromis i pomirenje. Sjedinjene Američke Države ostaju nepokolebljiv partner i prijatelj u pomaganju da se unaprijedi svjetlija budućnost za sve u Bosni i Hercegovini.

Konaković tvrdi da mu neko "pakuje": Željeli su mene napraviti 'crnom kravatom' i da sam nalogodavac

Konaković tvrdi da mu neko "pakuje": Željeli su mene napraviti 'crnom kravatom' i da sam nalogodavac

Na ovaj poseban dan svim građanima Bosne i Hercegovine želim sigurnu, sigurnu i prosperitetnu budućnost." navedeno je u objavi koju potpisuje Antony Blinken, piše Glas Amerike.

Podsjetimo, nešto ranije je Dan državnosti BiH čestitao i prvi čovjek SAD-a Joe Biden.

"Sretan Dan državnosti BiH! Kao što je Predsjednik Biden istakao u svojoj poruci poslanoj Predsjedništvu BiH, “znajte da Sjedinjene Države stoje uz vas u podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, kao i nastavku demokratskih reformi i pojačanom opredjeljenju za vladavinu prava”, navodi se u poruci Ambasade SAD.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije