SAD / Poruka Antonyja Blinkena povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine

25. 11. 2021. u 11:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Na web stranici State Departmenta objavljena je čestitka američkog državnog sekretara Antonyja Blinkena povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

"U ime Sjedinjenih Američkih Država čestitam narodu Bosne i Hercegovine na proslavi Dana državnosti.

Bosna i Hercegovina je zemlja puna potencijala. Vaša historija uključuje duga razdoblja sklada i mira, ali i vremena velikih tragedija. Vaš Dan državnosti trenutak je za sve čelnike i građane da ostave po strani politički rub i potaknu povjerenje, kompromis i pomirenje. Sjedinjene Američke Države ostaju nepokolebljiv partner i prijatelj u pomaganju da se unaprijedi svjetlija budućnost za sve u Bosni i Hercegovini.

Na ovaj poseban dan svim građanima Bosne i Hercegovine želim sigurnu, sigurnu i prosperitetnu budućnost." navedeno je u objavi koju potpisuje Antony Blinken, piše Glas Amerike.

Podsjetimo, nešto ranije je Dan državnosti BiH čestitao i prvi čovjek SAD-a Joe Biden.

"Sretan Dan državnosti BiH! Kao što je Predsjednik Biden istakao u svojoj poruci poslanoj Predsjedništvu BiH, “znajte da Sjedinjene Države stoje uz vas u podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, kao i nastavku demokratskih reformi i pojačanom opredjeljenju za vladavinu prava”, navodi se u poruci Ambasade SAD.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (6)