Dan državnosti BiH: Važno obavještenje o neradnom danu

/ Komentari (20)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Martić

Ovo ,,slave" uhljebi jer im je plaćeno. Ostalima sretna rađa.

Realna stvarnost

U RS je radni dan. Nije praznik.

*

U RS je radni dan. Nije praznik. ka Realna stvarnost RS je ENTITET u Državi Bosni i Hercegovini. Sretan ti preznik DRŽAVO BiH!

BiH

U RS je radni dan. Nije praznik. ka Realna stvarnost Bogati de vidi slave li onih 3000 građana RS-a koju rade u Sarajevu pa popodne formiraju kolonu od 4km kad motaju prema Vracama? Kako bi bilo, da kad već ne slave državni praznik, rade u RS-u? De vidi majke ti jesu li razmišljali o tome da malo sjašu s državnog budžeta i plata od 4-5 hiljada, pa im ti dadni plate??

BiH

Sretan ti praznik DRŽAVO BOSNO i HERCEGOVINO! SMRT FAŠIZMU – SLOBODA NARODU!

Sarajka

Ovaj dan na zalost samo slave na budzetu. Za realni sektor nema praznika. Toliko o postovanju drzave bar u Sarajevu.

22

Cuj "vazno obavjestenje" i onda "25.nov je neradni dan." Nismo znali da nismo kliknuli. Dabogda se obogatili.

Hm

Praznik koji slave muslimani, kao bajram. Izem ti praznik koji slavi samo jedan narod, adruga dva ne priznaju. Znači da noje državni, po zakonu. Gdje je ru Incko? Na iftaru kod Bakira?! Sprdačina od države, ništa drugo. Fuj!

Jes

Praznik koji slave muslimani, kao bajram. Izem ti praznik koji slavi samo jedan narod, a druga dva ne priznaju. Znači da nije državni, po zakonu. Gdje je tu Incko? Na iftaru kod Bakira?! Sprdačina od države, ništa drugo. Fuj! ka Hm

Objektivno

I federacija je entitet u državi BiH.Vi, muslimani, miješate pojmove federalni i državni. BiH se sastoji iz 2 entiteta: federacije i RS. Jesu li vam to rekli? Prema tome, to je federalni praznik, mada ga ni Hrvati ne slave, ali to su vaše federalne brige.

Za*

I federacija je entitet u BiH. Miješate pojmove federalni i državni. Da li su vam rekli da federacija nije država , nego ENTITET.

*

I federacija je entitet u BiH. Miješate pojmove federalni i državni. Da li su vam rekli da federacija nije država , nego ENTITET. ka Za* Naravno da je ENTITET, kao što je i RS ENTITET. Tako da je pogrešno Federaciju BH smatrati bilo kakvom držvanom, kao i npr. reći za neki organ ENTITETA RS da je REPUBLIČKI. Vrlo jednostavno. BiH je država s dva entiteta i jednim distriktom

*

Tako da je naziv Republika Srpska taksativan i ne označava nikakvu državnost, već ime entiteta u BiH. Kao i Federacija. To si dijelovi Države Bosne i Hercegovine koji su, kako rekoh i prije, ENTITETI, što u prevodu znači da su i jedno i drugo kite od ovce. Bosna i Hercegovina je jedna i to je sve. Kao što je i Federacija BiH pogrečan naziv, Republika Srpska nije nikakva država niti republika, nijedno nema nikakve državotvorne karakteristike. S tim što je ovo SRPSKA potpuno nepravilno, jer u tom entitetu žive i drugi narodi osim Srba. Kao što i u Federaciji BiH žive i drugi narodi sem Bošnjaka i Hrvata. I te nazive i te ENTITETE i distrikte i treba ukinuti kao takve, jer su pogrešno koncipirani, lažno se predstavljaju i kontraproduktivni su. U BiH ne žive nikakvi KONSTITUTIVNI nego KONSTITUENTNI narodi,a to su: Srbi, Bošnjaci, Hrvati, Građani BiH i Ostali. (5 grupa ili naroda, ane 3). Konstituenti su komponente veće konstrukcije (u značenju riječi), u ovom slučaju BiH. Tako da ovdje ustvari i nema NARODA koji čine KONSTITUTIVNOST, nego naroda koji su članovi jedne veće cjeline. Ta cjelina se zove Država Bosna i Hercegovina. 25.11. na sjednici ZavnoBiH-a je jasno rečeno, da je Bosna i Hercegovina zemlja NE Srba, ili Hrvata ili muslimana, već zemlja I Srba I Hrvata I muslimana i ostalih. A ti brate slavi šta god hoćeš, to je tvoja volja i izbor. Dosta je bilo laganja, zavođenja ljudi da je nešto ono što nije ili da nije nešto što jeste. Lako je bilo prevariti nekulturan ili neškolovan svijet ili namjerno krivo prevesti dokument pa to razvlačiti dugo vremena, nije lako bilo zaustaviti rat. Treba shvatiti šta je u tom glupom Daytonu rečeno i potpisano, ma koliko to nekom bilo na volju ili ne. Republika Srpska NIJE država, Federacija NIJE država. Bosna i Hercegovina JESTE DRŽAVA, pa kakva god da je, moja je i ja je volim. Cijelu. Sretan ti Dan državnosti Državo Bosno i Hercegovino!

876

Za *, Ne bih da ti objašnjavam, bolje da preslušaš sinošnji Dodikov govor, sve će ti se reći. Naravno, onome ko želi da čuje. Ali, čisto sumnjam da se vama može bilo šta objasniti, jer ste nepovratno zatrovani mržnjom. A, pretpostavljam, da to nije osnov za zajednički život. Dobro bi bilo da se vi u feder. okrenete sebi, i ne pravite smicalice i smutnje Srbima i Hrvatima.

876

Za *, Ne bih da ti objašnjavam, bolje da preslušaš sinošnji Dodikov govor, sve će ti se reći. Naravno, onome ko želi da čuje. Ali, čisto sumnjam da se vama može bilo šta objasniti, jer ste nepovratno zatrovani mržnjom. A, pretpostavljam, da to nije osnov za zajednički život. Dobro bi bilo da se vi u feder. okrenete sebi, i ne pravite smicalice i smutnje Srbima i Hrvatima.

*

>>Za *, Ne bih da ti objašnjavam, bolje da preslušaš sinošnji Dodikov govor, sve će ti se reći. Naravno, onome ko želi da čuje. Ali, čisto sumnjam da se vama može bilo šta objasniti, jer ste nepovratno zatrovani mržnjom. A, pretpostavljam, da to nije osnov za zajednički život. Dobro bi bilo da se vi u feder. okrenete sebi, i ne pravite smicalice i smutnje Srbima i Hrvatima. ka 876<< Da preslušam DODIKOV govor? hahahahaah... Ko je bolan Dodik? hahahahaha

*

I koliko se god vi, neuki, nekulturni, nedokazni glupaci trudite da je nema, koliko god se trudili da je omalovažite, obezvrijedite ili opljačkate, kako i radite 30 godina, ona je tu, ona postoji i ona je DRŽAVA. Koliko god da je napadate, kako ste u vrijeme rata u ovom gradu ubili s brda 11 541 čovjeka gdje je bilo preko 1600 djece svih nacionalnosti i religijskih skupina, BiH postoji i jedino je ona konstanta posljednjih 900 godina. I koliko se god trudili da je ubijete, ona će biti sve jača, to budite sigurni, jer u ovoj zemlji će uvijek, ali UVIJEK živjeti sigurno dva miliona nas koji VOLIMO Bosnu i Hercegovinu, ma kakvo odvratno njeno državno uređenje bilo. A onome kome se BiH ne sviđa, imaju granice ove BiH, zna se gdje su, pa neka ide gdje mu je volja. Sretan mu put. Ali ZEMLJE iz Bosne neće ni u džepovima ponijeti. Ratuje se za ovu zemlju stoljećima, pa će se ratovati i dalje, nema veze. Sretan ti Dan Državnosti, Državo Bosno i Hercegovino!!!!

*

Vidim polja sto se zitom zlate I na brijegu vidim rodni dom Svakog trena mislim na te Zemljo moja, Zemljo moja A u polju moja dusa spava U sred zita kao zlatna klas Postelja joj meka trava Zemlja moja, Zemlja moja. I dok ja nisam tu Pokraj nje, da skupa predamo se snu Svaku noc cujem glas Koji zove, dodji, sreca ceka nas. Ovdje noci nisu tako plave Nigdje sunce nema takav sjaj Ovdje nisu takve trave Zemljo moja, Zemljo moja U tom klasu nek mi ljubav spava Nek me ceka, ja cu brzo doc' Nek je ljubi tvoja trava Zemljo moja, zemljo moja I dok ja nisam tu Pokraj nje, da skupa predamo se snu Svaku noc cujem glas Koji zove, dodji, sreca ceka nas I dok ja nisam tu Pokraj nje, da skupa predamo se snu Svaku noc cujem glas Koji zove, dodji, sreca ceka nas

*

SRETAN TI DAN DRŽAVNOSTI, DRŽAVO BOSNO I HERCEGOVINO!!!!

BiH

Sretan ti praznik DRŽAVO BOSNO i HERCEGOVINO! SMRT FAŠIZMU – SLOBODA NARODU!

/ Najnovije