Skupština KS: Damir Filipović umjesto preminule Segmedine Srne

0
Radiosarajevo.ba
Skupština KS: Damir Filipović umjesto preminule Segmedine Srne
Foto: Vlada KS / Damir Filipović, SDP

Damir Filipović (SDP BiH) položio je danas svečanu zakletvu i preuzeo mandat zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo.

Zamjenski mandat zastupniku Filipoviću dodijelila je Centralna izborna komisija na poziciji koja je, nažalost, ostala upražnjena nakon smrti zastupnice Segmedine Srna Bajramović, a shodno osvojenom broju glasova na Općim izborima 2018. godine, kao sljedećem kvalificiranom kandidatu sa liste SDP-a.

Polaganjem zakletve zastupnika Filipovića započela je današnja, 54. sjednica Skupštine KS.

Na dnevnom redu je 13 zakonskih rješenja, među kojima: Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju, Prijedlog zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine, Prijedlog zakona o prevenciji i suzbijanju korupcije u Kantonu Sarajevo, Prijedlog zakona o visokom obrazovanju, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o vodama Kantona Sarajevo, Nacrt zakona o javno-privatnom partnerstvu, Nacrt zakona o novčanim podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Kantona Sarajevo.

Pored ovih važnih zakonskih rješenja, na dnevnom redu je još devet tački, te i nekoliko njih koje su informativnog karaktera

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije