Damir Bećirović potvrdio prekid sjednice Predstavničkog doma PSBiH

Fena
Damir Bećirović potvrdio prekid sjednice Predstavničkog doma PSBiH
Poslanik Demokratske fronte (DF) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Damir Bećirović potvrdio je danas novinarima u Sarajevu da će sjednica ovog doma, koja je jutros počela u Sarajevu, biti prekinuta.

"U 11 sati sjednica će biti nastavljena kako bi se ovo potvrdilo. Bilo je sedam glasova 'za takvu odluku'. Glas DF-a bio je suzdržan jer mi ne pada na pamet da rješavam odnose unutar vladajuće koalicije. Oni očigledno imaju privatne probleme između sebe koje ne trebaju rješavati 'preko leđa' građana", zaključio je Bećirović.

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH počela je jutros u Sarajevu bez prisustva poslanika iz Republike Srpske, a odmah po intoniranju himne data je pauza za održavanje sjednice Proširenog kolegija.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Mladen Bosić (Srpska demokratska stranka - SDS) zatražio je jučer da se sjednica zakazana za danas prolongira dok ne bude donesena zvanična odluka u vezi s podnošenjem zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.

S obzirom na to da njegov zahtjev nije prihvaćen, poslanici iz RS-a su odlučili da danas ne prisustvuju sjednici Predstavničkog doma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije