Dalija Hasanbegović objavila zastrašujuće prijetnje koje dobija: "Znamo ko ovo podstiče i podržava"

15
Radiosarajevo.ba
Dalija Hasanbegović objavila zastrašujuće prijetnje koje dobija: "Znamo ko ovo podstiče i podržava"
Foto: Facebook / Dalija Hasanbegović-Konaković i Elmedin Konaković

Dalija Hasanbegović-Konaković, novinarka Al Jazeere Balkans, objavila je na Twitteru zastrašujuće prijetnje koje je dobila na društvenim mrežama. Hasanbegović-Konaković je već neko vrijeme meta govora mržnje te cyber nasilja.

"Kažu da su "digitalna patriotska brigada". Znamo već ko ovo podstiče, kreira i ko podržava. Oprostite zbog vulgarnosti.

Dio "albuma lijepih želja" koje od njih dobijam zadnji mjesec. Direktne kletve za mrtvorođenče namjerno preskačem, odbijam prihvatiti da to neko može napisati", napisala je novinarka Al Jazeere na Twitteru.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U komentarima na društvenim mrežama objavila je i post Jasmina Mulahusića protiv kojeg se već vodi istraga zbog ovog problema.

Jasmin Mulahusić već duže vrijeme proziva Hasanbegović-Konaković kao i njenog supruga Elmedina Konakovića, ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Oni su ranije ovog mjeseca saopćili da će dobiti još jednu djevojčicu, a prijetnje i uvrede nisu zaobišle čak ni nerođeno dijete.

"Ja sam na meti grupe lažnih i pravih profila koji orkestrirano i organizovano, sa smišljenom agendom, pokušavaju lažima i konstrukcijama da me diskredituju, unište reputaciju, ili u najgorem slučaju – da treću osobu izazovu da me napadne.

Elmedin Konaković: U julu nam stiže još jedna djevojčica

Elmedin Konaković: U julu nam stiže još jedna djevojčica

Sve je uredno prijavljeno Tužilaštvu Kantona Sarajevo. Moj slučaj duže od tri i pol godine stoji u njihovim ladicama.

Napadi ne prestaju ni do današnjeg dana, a uključuju i moju širu porodicu", saopštila je nedavno Hasanbegović – Konaković za platformu Safe Journalists, posvećenu sigurnosti medijskih radnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije