Vlada FBiH: Đahid Muratbegović ponovo direktor Igmana Konjic

Radiosarajevo.ba
Vlada FBiH: Đahid Muratbegović ponovo direktor Igmana Konjic
FOTO: Fena / Generalni direktor firme Igman d.d. Konjic Đahid Muratbegović

Vlada FBiH dala je saglasnost Nadzornom odboru firme namjenske industrije Igman Konjic da imenuju Upravu ovog preduzeća za naredni četverogodišnji mandat.

Tako je data saglasnost da direktor ponovo bude Đahid Muratbegović, a na poziciju izvršnih direktora bit će imenovani Asim Dželilović (izvršni direktor Proizvodno- tehničkog sektora), Miroslav Šain (izvršni direktor Sektora kontrole kvaliteta) i Armin Sarajlić (izvršni direktor Sektora marketinga, finansija, pravnih i općih poslova).

Kada su u pitanju druga kadrovska rješenja, Vlada FBiH danas na sjednici za članove Upravnog odbora Projekta razvoja ruralnog poslovanja i Projekta razvoja konkurentnosti u ruralnim područjima imenovala Husniju Kudića, Seada Kopića i Bojana Varuneka.

Osnovano je i Stručno radno tijelo Vlade FBiH koje će pripremati drugostepena rješenja u slučajevima revizije privatizacije.

Za predsjednicu ovog tijela imenovana je Jelena Trutina, a za članove Irenko Matijević i Dijana Bukovac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije