Milas dobio ozbiljne prijetnje smrću: Ako ih osude bit će prvi na odstrelu

Radiosarajevo.ba
Milas dobio ozbiljne prijetnje smrću: Ako ih osude bit će prvi na odstrelu

Doktorant sveučilišta u Grazu, građanski aktivist i bivši svećenik, franjevac Dalibor Dado Milas koji je u proteklim danima kritizirao molitveni skup, mise i paljenja svijeća u Mostarua uoči izricanja drugostepene presude najvišim vojnim i političkim zvaničnicima tzv. Herceg-Bosne na  čelu s Jadrankom Prlićem i ostalima, dobio je ozbiljne prijetnje smrću.

Transkript SMS poruke koja obiluje prijetnjama, vulgarnostima i uvredama objavio je na svom Facebook profilu uz napomenu da je sve prijavio policiji.

U prijetećoj poruci Milasu, između ostalog, stoji da je izdajica i da je dotični pošiljalac poruke ima informaciju o njegovom prelasku granice. Uz napomenu da ga se prati navodi se "ako ih osude ti će biti prvi na odstrel".

"Zadavit ćemo te kao kokoš i crijeva prosuti u Neretvu. Slobodno dođi u Herceg-Bosnu, a upitaj se da li ćeš ikada izaći iz nje", navodi se u prijetećoj poruci.

prijetnja_milas.jpg - undefined

"Problem nastaje kada neko ko očito ima PTSP nasjedne na to huškanje i sastavi jednu degutantnu prijetnju i do u detalje ti objasni kako će te ubiti i postupati s tobom čim stupiš u tzv. Herceg-Bosnu. To onda zaslužuje prijavu nadležnim institucijama i zauzimanje određenih mjera opreza. Za sebe se ne bojim jer jednom se živi, a ja znam zašto živim. No, ne želim da drugi imaju problema zbog onoga što ja iznosim", napisao je Milas na Facebooku u odgovoru na ovu prijetnju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije