Dačić pozvao, Turković pristala: Ministrica vanjskih poslova BiH u utorak u Srbiji

Radiosarajevo.ba
Dačić pozvao, Turković pristala: Ministrica vanjskih poslova BiH u utorak u Srbiji
Vijeće ministara BiH / Bisera Turković

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković boravit će 9. juna ove godine u zvaničnoj posjeti Republici Srbiji.

Ministrica Turković će boraviti u zvaničnoj posjeti Republici Srbiji na poziv prvog potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Republike Srbije Ivice Dačića.

Kako je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP-a BiH najavljeno, sastanak ministara Turković i Dačića će biti održan u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Srbije.

Poziv za posjetu, Dačić je uputio krajem maja u telefonskom razgovoru s ministricom Turković.

Tada je ocijenjeno da su saradnja i komunikacija na planu borbe protiv pandemije bili dobri i konstatovano da su se, nakon poboljšanja epidemiološke situacije, stekli uslovi za rad na dodatnom produbljivanju veoma intenzivnih odnosa dvije države.

"Prilika za razgovore o daljim mogućnostima saradnje mogla bi biti bilateralna posjeta ministarke Turković Srbiji u koju je ministar Dačić tokom današnjeg razgovora pozvao", navedeno je tada u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije