Reakcija / Cvijanović: Ne znam šta znači odluka DNS-a

05. 10. 2019. u 16:29:00 Fena

Shares: 79

Potpredsjednica Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Željka Cvijanović smatra da se razgovorom treba da rješavaju problemi u vladajućoj koaliciji u RS-u, te da je, kako kaže, moguće da postoje određeni problemi.

DNS napušta koaliciju na čijem je čelu SNSD

Predsjedništvo Demokratskog narodnog saveza (DNS), stranke koja je u vlasti s Savezom nezavisnih socijaldemokrata i Socijalističkom partijom u RS-u, donijelo je danas odluku o zaustavljanju daljeg djelovanja u okviru Sporazuma o načinu i kriterijumima zajedničkog djelovanja koalicionih partnera u mandatnom periodu 2018-2022. godina.

Ona je u izjavi novinarima u Doboju rekla da ne zna šta znači odluka DNS-a da zaustavi dalje djelovanje u okviru sporazuma sa koalicionim partnerima.

"Ako je to neko vrijeme da se uzme predah, da se nešto unaprijedi, onda to razumijem i onda je to uredu", dodala je Cvijanović.

Uvjerava da se odnosi u koaliciji treba da stalno preispituju i otklanjaju određeni probleme te da koalicija SNSD-a i DNS-a traje 20 godina.

"Kada se dese neki poremećaji onda treba sjesti, razgovarati i rješavati te probleme", rekla je potpredsjednica vladajuće stranke u RS.

Predsjedništvo DNS-a donijelo je danas odluku o zaustavljanju daljeg djelovanja u okviru Sporazuma o načinu i kriterijumima zajedničkog djelovanja koalicionih partnera u mandatnom periodu 2018-2022. godina.

Razočarani su, kako je navedeno u saopćenju iz stranke, odnosnom prema njima na entitetskom i lokalnom nivou te traže razgovor s SNSD-om.

"Do daljnjeg nas više ne obavezuje političko djelovanje i usaglašavanje stavova u okviru Koalicije. Svoje odluke ćemo samostalno donositi i politički djelovati isključivo u interesu građana. Predsjednik će preuzeti aktivnosti na organizaciji sastanka sa predstavnicima SNSD-a, vodeće partije koalicije, u cilju razmatranja novonastale situacije i međusobnih odnosa, nakon čega će organi DNS-a donijeti konačnu odluku o svom političkom djelovanju", saopćeno je iz DNS-a.

Željka Cvijanović: Bošnjačka apelacija je politički manevar

Predsjednica RS-a Željka Cvijanović tvrdi da je podnošenje apelacije Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a u vezi s smrtnom kaznom u Ustavu RS, kako je rekla, politički trik. Ona je u izjavi novinarima u Modriči navela da to što je sada urađeno je samo njihov pokušaj da se legitimišu kao određeni predlagači.

/p>

NEMA KOMENTARA