Cvijanović: BiH je neozbiljna, ne čuva ni dokument na osnovu kojeg postoji

Radiosarajevo.ba
Cvijanović: BiH je neozbiljna, ne čuva ni dokument na osnovu kojeg postoji
Predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović smatra kako je BiH neozbiljna država jer ne može sačuvati ni dokument na osnovu kojeg je ustanovljeno njeno funkcioniranje.

Komentirajući slučaj hapšenja Željka Kuntoša na Palama, kod kojeg je navodno pronađen originalni primjerak Dejtonskog sporazuma, Cvijanović je istaknula kako je simptomatično da u isto vrijeme u Predsjedništvu BiH bude pronađen originalni primjerak, prenosi RTRS.

"Mislim da je to nezobiljno i da je zemlja neozbiljna ako ne čuva i ne vodi računa o dokumentu na osnovu kojeg je uspostavljeno funkcionisanje i odvija se čitav politički i ustavni život jedne zemlje. To je jedna neodgovornost, ali to nije jedini primjer takve neodgovornosti. Očigledno je da se moramo drugačije postaviti prema tome", poručila je premijerka Cvijanović.

Podsjećamo, vijest o hapšenju Kuntoša, kod kojeg je pronađen primjerak Dejtonskog sporazuma, u utorak je šokirala javnost, a istraga u ovom slučaju traje te policija utvrđuje da li je riječ o originalnom primjerku.

Spekulira se kako je Kuntoš nudio ovaj sporazum na prodaju, za 100.000 KM, a u međuvremenu nakon ispitivanja on je pušten da se brani sa slobode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije