Policajci u uniformi MUP-a KS-a na službi u Makarskoj

Radiosarajevo.ba
Policajci u uniformi MUP-a KS-a na službi u Makarskoj
Foto: MUP KS-a / Saradnja u cilju jačanja sigurnosti u toku ljetne turističke sezone

U periodu od 01. do 31. jula 2018. godine, dva policijska službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, policajac i policajka, će učestvovati u projektu “Sigurna turistička sezona”.

Riječ je o projektu Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske se provodi već nekoliko godina, a kojem se pridružuje sve veći broj zemalja. 

Tako će bh. policijski službenici Uprave policije boraviti u Republici Hrvatskoj, na području Policijske uprave Splitsko-dalmatinske - PS Makarska, kako bi pružili pomoć policijskim službenicima Republike Hrvatske u aktivnostima preduzetim od strane hrvatskih službenika u vezi građana Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Isti će poslove i zadatke izvršavati u policijskoj uniformi  Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

 Uz policijske službenike iz Bosne i Hercegovine na području hrvatskog primorja turisti će moći uočiti i policajce s obilježjima Mađarske, Austrije, Poljske, Italije, Srbije, Njemačke i Slovenije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije