BiH / Ćudić: Vlada je učestvovala u nezakonitim radnjama, insistiramo na odgovornosti

28. 05. 2020. u 16:22:00 Fena

Shares: 0

Zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Sabina Ćudić (Naša stranka) izjavila je da je za Našu stranku sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH na kojoj se treba diskutovati o aktivnostima Vlade FBiH preduzetim od proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom COVID-19 i provedenim javnim nabavkama, vjerovatno najvažnija sjednica u ovoj godini.  

Dodala je da je "ovaj proces otvorio Pandorinu kutiju koja je pokazala mnogo toga“, te naglasila da će nastaviti insistirati na odgovornosti.

"Mi sasvim sigurno pokrećemo postupak izglasavanja nepovjerenja ovoj vladi. Iako je ona u tehničkom mandatu, jako je važno da se ukaže na odgovornost i da napokon uđemo, rekla bih, u 21. vijek političkog djelovanja u BiH. Vlada ne samo da nije spriječila, već je učestvovala u nezakonitim radnjama i mora, pa čak i u tehničkom mandatu, svojim ostavkama pokazati spremnost da preuzme odgovornost", rekla je Ćudić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA