SDP: Čerkez bi u Jajcu željela i "dva diska pod jednim krovom"

Radiosarajevo.ba
SDP: Čerkez bi u Jajcu željela i "dva diska pod jednim krovom"
Nekoliko stranačkih zvaničnika reagiralo je danas na izjave ministrice obrazovanja Srednjobosanskog kantona Katice Čerkez

Ministrica je jučer mladima iz Jajca koji su protestirali u Travniku  poručila da, umjesto da se bore za europske vrijednosti i protiv segregacija, idu u disko,

Reagirala je i potpredsjednica Socijaldemokratske partije BiH Lana Prlić kazavši:

„Mladi ljudi su još jednom pokazali da imaju snagu i želju da se bore sa svoje vršnjake, za normalan život i da se suprotstave podjelama. Podjele su produkt političara i njima sličnih, koji našu djecu nazivaju kruškama i jabukama koje ne treba miješati, kao što je ranije izjavila prethodnica ministrice Čerkez Greta Kuna. Vjerovatno ministrica Čerkez ima plan, da zajedno sa svojim istomišljenicima, napravi i „dva diska pod jednim krovom“.

Na optužbe koje je ministrica obrazovanja Srednjobosanskog kantona Katica Čerkez uputila na račun srednjoškolaca iz Jajca reagirala je i potpredsjednica Naše stranke Sabina Ćudić.

HDZ-ova ministrica obrazovanja SBK Katica Čerkez predstavlja prevaziđenu, mračnu prošlost čije ralje i u sadašnjosti preko poluga institucija pokušavaju držati u mentalnom ropstvu najsvjetliju mladost ove zemlje, koju predstavljaju ovi srednjoškolci u Jajcu. Ova djeca su mnogo pametnija od političkih elita u Bosni i Hercegovini i za razliku od tih elita, imaju viziju ove zemlje uz koju je moguć njen dugoročni opstanak i vjera u budućnost, a ne vjera u prošlost“, kazala je Ćudić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije