Čubrilović obećao Cormack: Stavljanje van snage odluke o referendumu u ponedjeljak

Radiosarajevo.ba
Čubrilović obećao Cormack: Stavljanje van snage odluke o referendumu u ponedjeljak
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas, u svom kabinetu, sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Maureen Kormack o aktuelnim političkim temama u RS-u i BiH.

Kako je saopćeno iz NSRS-a, Čubrilović izrazio je opredijeljenost za evropske integracije i dodao da Narodna skupština Republike Srpske značajano doprinosi u donošenju i sprovođenju reformskih zakona koji imaju za cilj usklađivanje sa pravnim nasljeđem Evropske unije i stvaranju uslova za bolji život građana.

Takođe, predsjednik Čubrilović izrazio je očekivanje da će Kolegijum Narodne skupštine danas utvrditi dnevni red posebne sjednice na kojoj će se razmatrati odluka o stavljanju van snage Odluke o raspisivanju republičkog referenduma u vezi Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, te da će sjednica parlamenta biti održana početkom sljedeće sedmice.

Kolegij Narodne skupštine RS-a danas je odredio termin održavanja posebne sjednice na kojoj se očekuje stavljanje van snage odluke o referendumu u RS-u o Sudu i Tužilaštvu BiH. Sjednica će biti održana u ponedjeljak 6. novembra s početkom u 10 sati,

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije