Vlast u RS-u povukla ručnu: Umjesto referenduma o pravosuđu, nude peticiju

Radiosarajevo.ba
Vlast u RS-u povukla ručnu: Umjesto referenduma o pravosuđu, nude peticiju
Peticija o Sudu i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, s istim referendumskim pitanjem, bit će organizirana do kraja godine, uvjerava Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije i ministar energije RS-a.

On kaže da vladajuća koalicija još nije pričala o detaljima ali da će peticija na dnevnom redu biti tek nakon posebne sjednice Narodne skupštine. Poslanici će o suspenziji referenduma raspravljati najvjerovatnije u utorak, piše ATV.

Peticiju bi mogli prikupljati građani koji bi mogli biti volonterski angažirani na toj aktivnosti i ja mislim da će biti dosta onih koji će htjeti učestovati u jednoj takvoj aktivnosti. Mi dalje operativno nismo to pitanje razrađivali”, rekao je Đokić, predsjednik Socijalističke partije RS.

Davor Šešić iz Srpska demokratske stranke kaže da je to još jedan politički trik.

“Dakle, nema potrebe za peticijom ako imamo odluku Narodne skupštine RS-a kao najvažniju odluku – govorim o najvišem zakonodavnom tijelu RS-a", rekao je Šešić.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije