Crveni križ organizuje dan otvorenih vrata: Glavni cilj je povećati broj mladih volontera

1
Radiosarajevo.ba
Crveni križ organizuje dan otvorenih vrata: Glavni cilj je povećati broj mladih volontera
Foto: Crveni križ FBiH / Dan otvorenih vrata Crvenog križa

Međunarodni dan mladih obilježava se svake godine 12. augusta, skrećući pažnju mladih na pitanja mladih i slaveći potencijal mladih kao partnera u današnjem globalnom društvu.

Obzirom da su glavni nosioci Općinske organizacije Crvenog križa Novo Sarajevo upravo mladi, smatramo ovo odličnom prilikom da slavimo sve vrijednosti, potencijale, angažmana i rezultate rada mladih volontera.

Kao što smo već naglasili, obilježavanje Međunarodnog dana mladih, prilika je za ukazivanje na potrebe i prava mladih volontera, a ujedno i dan kada slavimo postignuće mladih i ohrabrujemo ih za njihovo daljnje aktivno djelovanje u društvu. Općinska organizacija Crvenog križa Novo Sarajevo, kao dio Međunarodnog pokreta, djeluje direktno u radu s mladima. Mladi su uključeni u sve programske aktivnosti organizacije.

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Crveni križ Novo Sarajevo: Upute za djelovanje tokom zemljotresa

Crveni križ Novo Sarajevo: Upute za djelovanje tokom zemljotresa

Obzirom na aktivnosti koje su Programom rada za 2022. godinu planirane, kao što su: naći najprikladnije oblike i sadržaje rada s djecom i omladinom; organizovati likovne izložbe i pisanje literarnih radova iz domena rada Crvenog križa, organizovati predavanja, okrugle stolove i druge oblike rada s djecom i sa omladinom na temu borbe protiv pušenja, alkoholizma i narkomanije; kao i drugi poslovi koji su od značaja za djecu i omladinu u okviru naše organizacije, planirana je aktivnost koja bi obuhvatila sve navedeno, ali i pružila dodatan učinak, kao što je sama promocija organizacije, promocija programa i generalnog rada Općinske organizacije Crvenog križa Novo Sarajevo, interakcija s djecom i omladinom, a kroz sve navedene aktivnosti vršilo bi se promovisanje aktivizma mladih, a kao glavni cilj, povećao bi se broj mladih volontera.

Dan otvorenih vrata, okupit će mlade volontere iz naše organizacije, koji će učestvovati u realizaciji i implementaciji planirane aktivnosti, ali animacija mladih, djece i omladine sa cijele općine Novo Sarajevo, u tom segmentu, bit će neizbježna. Vršit će se i pripremna kampanja, online promocija, a na dan održavanja, naglasak će biti na promociji putem medija i digitalnih kanala, a sve s ciljem jačanja vidljivosti organizacije.

Posjetioci će imati priliku upoznati se sa programskim aktivnostima Crvenog križa, učestvovati u kreativnim radionicama, osvježiti se, te degustirati Coca Cola, te Argeta proizvode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije