Crnadak uzalud čekao: Grabar-Kitarović nije došla, navodno iz "sigurnosnih razloga"

Radiosarajevo.ba
Crnadak uzalud čekao: Grabar-Kitarović nije došla, navodno iz "sigurnosnih razloga"
Suprotno najavama, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nije večeras u 19 sati sletjela na sarajevski aerodrom, nego to planira učiniti u srijedu ujutro.

Iako su na butmirski aerodrom stigli ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, hrvatski ambasador u BiH Ivan Del Vecchio te predstavnici Grada Sarajeva kako bi dočekali hrvatsku predsjednicu, ipak će Kolinda Grabar-Kitarović tek u srijedu ujutro doći u Sarajevo.

Hrvatski mediji javljaju da razloge odgode dolaska u Sarajevo treba tražiti u "sigurnosnim razlozima". Tu se u prvom redu misli na proteste raznih udruženja najavljene u Sarajevu zbog dolaska hrvatske predsjednice.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, to je i razlog zašto se detaljan plan posjete drži u "tajnosti" iako su najavljena mjesta koja planira obići Kolinda Grabar-Kitarović.

Kolinda Grabar-Kitarović susrest će se u Sarajevu s članovima Predsjedništva BiH, kardinalom Vinkom Puljićem, te s Majkama Srebrenice, nakon što su nedavno razmijenili i pisma.

Očekuje se i razgovor s Denisom Zvizdićem, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH, a nezaobilazna tema bit će sigurno i izgradnja Pelješkog mosta.

Nakon Sarajeva hrvatska predsjednica odlazi u Novu Bilu, a posjetit će i samostan Guča Gora. U Žepču će Grabar-Kitarović posjetiti Katolički centar, dok će posjetu završiti u petak u Tuzli, Orašju i Derventi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije