Crnadak: Regionalni mir i stabilnost su uvjeti za ekonomsku ekspanziju

Radiosarajevo.ba
Crnadak: Regionalni mir i stabilnost su uvjeti za ekonomsku ekspanziju
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je danas u Dubrovniku da mir i stabilnost u regionu moraju biti iskorišteni za ekonomsku ekspanziju da bi se osigurale ne samo reforme na papiru već istinsko poboljšanje u svakodnevnom životu.

Crnadak je na ministarskom dijelu "Dubrovnik foruma 2017" istakao da građanima treba obezbijediti veću zaposlenost, veće plate i penzije, kao i sigurniju budućnost za sljedeće generacije.

On je u obraćanju učesnicima Panela posvećenog ekonomskoj saradnji u Jugoistočnoj Evropi i mediteranskoj regiji naglasio da je u BiH u posljednje vrijeme pojačan problem odlaska mladih ljudi, koji napuštaju ove prostore najviše zbog ekonomskog beznađa, izgubljenog povjerenja u institucije i nedostatka vjere u bolje sutra. 

Crnadak je pozvao zemlje Jugoistočne Evrope i mediteranskog područja na snažniju saradnju, jaču podršku mladim ljudima i razvoju preduzetničkog duha, jer sve više mladih pokušava ostvariti karijeru isključivo u javnoj upravi i administraciji što usporava razvoj.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije