Crnadak i Cormack: Ova godina važna za nastavak ekonomskih reformi

Radiosarajevo.ba
Crnadak i Cormack: Ova godina važna za nastavak ekonomskih reformi
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak i ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen Cormack ocijenili su tokom današnjeg susreta na Jahorini da će ova godina biti važna za nastavak ekonomskih reformi.

Tokom razgovora o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini iznijeli su stav da će trebati započeti ozbiljnu borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala jer je vladavina prava i utvrđivanje odgovornosti za visok stepen korupcije prioritet u oba entiteta i tri konstitutivna naroda.

Sagovornici su zajednički konstatirali da su provođenje poštenih i demokratskih izbora, kao i implementacija izbornih rezultata na svim nivoima od velikog značaja za demokratski razvoj u BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Za BiH, smatra ministar Crnadak, veoma je važna podrška koju SAD daju Dejtonskom sporazumu i neophodnosti postizanja unutrašnjeg dogovora, jer je mišljenja da se samo uvažavanjem Republike Srpske i Federacije BiH kao i tri konstitutivna naroda može graditi zajednička budućnost.

Ministar je kazao i da će u februaru boraviti u Washingtonu, gdje će imati sastanke s predstavnicima američke administracije i Kongresa, kao i sa akademskom zajednicom, u cilju daljeg jačanja bilateralnih odnosa dviju zemalja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije