Crna Gora zatvorila dva granična prijelaza sa Bosnom i Hercegovinom

B. T.
Crna Gora zatvorila dva granična prijelaza sa Bosnom i Hercegovinom
FOTO: Arhiv / Ilustracija

Prema informacijama Granične policije Bosne i Hercegovine od 19.30 sati Granična policija Crne Gore zatvorila je granični prijelaz s BiH Hum-Šćepan Polje, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Također, prema istoj odluci zatvoren je granični prijelaz Vitina-Šula. 

Odluka dolazi zbog pooštrenih mjera vlade u Pogorici zarad sprječavanja širenja koronavirusa, od kojeg je do sada u našoj zemlji zabilježeno ukupno 18 slučajeva zaraze novim sojem koronavirusa.

"Također, zbog novonastale situacije vezano sa koronavirusom, do daljnjeg se obustavlja provođenje mješovitih patrola policijskih službenika Granične policije Bosne i Hercegovine i policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske na zajedničkoj državnoj granici", potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Granične policije BiH.

Novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još pet osoba u RS, saopšteno je večeras iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Riječ je o ženskim osobama mlađe životne dobi, iz bliskog kontakta sa ranije potvrđenim slučajem, koji je imao bliski kontakt sa osobom kod koje je potvrđen novi virus korona u Hrvatskoj. Oni se osjećaju dobro, dvije osobe su u izolaciji u Univerzitetskom kliničkom centru RS, a tri osobe su u kućnoj izolaciji. Ljekari Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja Banjaluka će pratiti njihovo zdravstveno stanje", saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije