Vjernici ogorčeni: Noćna misa na minus 5, evo kako odgovara fra Ferdo

S. H.
Vjernici ogorčeni: Noćna misa na minus 5, evo kako odgovara fra Ferdo
U franjevačkoj Crkvi svetog Ivana Krstitelja u Konjicu sinoć je, za blagdan Sv. Nikole, zaštitnika djece i moreplovaca, održana misa.

Brojni Konjičani posjetili su sinoć franjevačku crkvu i prisustvovali misi sa svojim mališanima.

Našoj redakciji javila se čitateljica iz Konjica koja se požalila da je u crkvi sinoć bilo jako hladno, oko minus pet, i da nije bilo grijanja, a da su temperature u Konjicu bile ispod nule. 

Kako je navela čitateljica, čiji je identitet poznat redakciji, brojni mališani su s roditeljima sjedili u debelim jaknama sa šalovima i kapama, ali i dalje drhtali od zime.

Kontaktirali smo franjevačku Crkvu svetog Ivana Krstitelja gdje nam je gvardijan crkve fra Ferdo potvrdio da u crkvi ima grijanja.

"Volio bih da su se oni koji su se vama žalili, obratili prvo meni. U crkvi ima grijanja, ali bi ono moralo biti uključeno tri dana ranije kako bi se postigla kućna temperatura", rekao je fra Ferdo za Radiosarajevo.ba.

Kako je ispričao gvardijan franjevačke crkve u Konjicu, način grijanja je promijenjen, a u crkvi nisu upozoreni na novi način grijanja.

Također, gvardijan je u razgovoru za Radiosarajevo.ba rekao da se crkva ne grije sve dane u sedmici, jer je u toku sedmice niko ni ne posjećuje, te bi u tom slučaju puštanje grijanja tokom cijele sedmice bilo neisplativo i bili bi veliki troškovi.

Konjički gvardijan je pozvao vjernike da o problemima u crkvi razgovaraju isključivo s njim u crkvi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije