Okitila kuću s 10.000 božićnih lampica u duginim bojama u inat komšinici

Radiosarajevo.ba
Okitila kuću s 10.000 božićnih lampica u duginim bojama u inat komšinici
Facebook / Foto: Lexi Magnusson
Nedavni predsjednički izbori u SAD-u podijelili su Amerikance više nego ikada, a nakon toga je uslijedio val napada i zločina iz mržnje prema manjinama širom te države.

Kada je nova komšinica Lexi Magnusson izrazila svoje snažne anti-LGBT stavove, Lexi je odlučila učiniti nešto po tom pitanju, piše Huffington Post.

"Naše nove komšije su budale. Pošto fizička agresija može dovesti do optužbi za napad, odlučila sam se na pasivnu agresiju. 10.000 lampica kasnije", napisala je Lexi ispod slike.

"Misleći da smo saveznici, došla je kod nas da nam kaže kako je zaprepaštena da joj je sin ostao odbijen od jedne cure za maturalnu zabavu jer je ta djevojka na party odlučila otići sa svojom partnericom". 

Srećom, Lexi je uspjela ostati mirna i reagirati na najbolji mogući način - božićnim svjetlima.

"U ovome je stvar: jednom sam bila dio sljedbenika mormonske crkve pa znam otkud joj ograničena uvjerenja. Da sam vikala na nju, samo bi učvrstila njen stav o LGBT zajednici i mislila bi da smo netolarantni nasilnici", napisala je Lexi na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije