COVID situacija u Sarajevu: Više novozaraženih od oporavljenih

2
Radiosarajevo.ba
COVID situacija u Sarajevu: Više novozaraženih od oporavljenih
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / KCUS

U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo od testiranih 476 osoba potvrđena su 23 nova slučaja zaraze koronavirusom. Od COVID-19 infekcije oporavilo se 17 naših sugrađana.

U istom periodu, na sreću, nije bilo smrtnih ishoda u liječenju infekcije ovim virusom.

Trenutno su na bolničkom liječenju 35 pacijenata, od kojih 19 ima akutnu infekciju, dok su ostali post covid ili se nalaze na opservaciji/trijaži.

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu liječi se 20 pacijenata, a u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ njih 15.

Dva pacijenta su na respiratoru, a jedan koristi kiseoničku potporu disanju iznad 15 litara u minuti.

Kanton Sarajevo danas bilježi 117 aktivnih slučajeva COVID-19 infekcije. U samoizolaciji se trenutno nalazi 814 osoba.

Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirano je ukupno 53.037 osoba zaraženih koronavirusom i 51.630 izliječenih.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana prosječan broj zaraženih je 18, dok sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika, iznosi 30.

U COVID-ambulantama Javne ustanove Dom zdravlja KS pregledano je 83 pacijenata, od kojih niko nije transportovan na bolničko liječenje.

Na drive-in punktu na Vrbanji i u COVID-ambulantama uzet je ukupno 231 PCR bris.

Covid-pozivni centar zabilježio je 133 poziva, a obavljeno je 45 razgovora sa pacijentima putem telefonskih brojeva u Covid-ambulantama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije